100 najbolj priljubljenih receptov za kruh
Print Friendly, PDF & Email

,,Če ti ljubi kruhek pade na tla, poberi in poljubi ga,” pravi že star pregovor o kruhu. In še kakšnega bi našli. Vsekakor je kruh del našega vsakdana in … oh, kako lepo zadiši, ko se peče kruh. Domač je najboljši, se strinjate? Ga še niste spekli? Nič hudega! V nadaljevanju z vami delim 100 najbolj priljubljenih receptov za domač kruh.

Nimate kvasa ali pa kvasa ne želite uživati? Nič hudega, tudi brez njega se da speči kruh: 14 receptov za kruh brez kvasa (nekatere najdete tudi na spodnji lestvici).

Kruh brez gnetenja

Peka tega kruha je pravi hit in primerna za vse, ki sploh ne znajo mesiti testa, ki so polno zaposleni in nimajo časa in seveda za vse, ki nimajo znanja o peki. Čeprav je peka tega kruha tako zelo preprosta, je njegov okus toliko boljši in hrustljav. Značilno zanj je, da se uporabi samo polovična količina kvasa. Več dni ostane svež in se sploh ne drobi.

100% ajdov kruh brez kvasa

100 % ajdov kruh, pa še brez kvasa? Ja! Pa še odličen je za povrh. Pristnega okusa po ajdovi moki in zelo rahel. Priprava pa je zelo enostavna, v le nekaj korakih.

Kruh z jogurtom, da se ti zrola

Posebnost tega kruha je v tem, da vsebuje jogurt in da je preprosto ”zrolan” v štruco in posut s semeni. Narejen je hitro, enostavno in kako je dober in mehak … njegova skorja pa je zapeljivo hrustljava.

Domači kruh brez kvasa

Domači kruh brez kvasa vsebuje kanček domačnosti, prijetno zadiši iz pečice, poleg tega pa blagodejno deluje na celo telo, ker ne vsebuje nadležnih kvasovk.

Domače lepinje

Lepinje so posebna zvrst kruha, ki se izredno podajo k jedem iz žara. Primerne so tudi za kebab in tudi hamburger ali kar za sendvič. Tiste, ki jih kupimo, so običajno že presušene. Domače lepinje so mamljivega vonja in najboljše so še tople.

Ekstra mehak kruh

Zanj potrebujemo preproste sestavine, poleg tega pa njegova priprava ni zahtevna.

Koruzni kruh

Okus je zaradi koruzne moke nekoliko sladkejši. V notranjosti ostane čudovito mehak, s hrustljavo skorjico na zunaj.

Super kruh s suhim kvasom

Ima vse značilnosti dobrega kruha. Je ravno tako dišeč, mehke strukture, okusen in ostane svež še kar nekaj časa, če ga hranimo na hladnem.

Domač kruh

Tako lepo je, ko po stanovanju zadiši po domačem kruhu. Zakaj ga torej ne bi večkrat pripravili kar sami? Predstavljam vam preprost recept za pripravo domačega kruha, ki bo zagotovo navdušil vas in vašo družino.

Najboljši ajdov kruh z orehi

Ima vrsto prednosti: je domač, izrazito dober, cenovno sprejemljiv in povrh vsega še zdrav

Slaniki

Slaniki so zelo okusna vrsta slastnega kruha. Zelo mehki in popolni za grizljanje. Pripravite si jih sami, preprosto je, kot bi pekli navaden kruh.

Enostavno pripravljen 100% ržen kruh

100% ržen kruh, ki ni zbit, ampak je pravzaprav presenetljivo rahel. Njegov okus je, kot se za ržen kruh spodobi, poseben, skorja lepo zapečena in sredica mehka. Tudi svež ostane kar nekaj dni, če ga prej že ne pojemo.

Odličen pirin kruh

Pirin kruh je zdrav, okusen in pripravljen brez gnetenja, zato ga lahko naredi vsak laik.

Čebulni kruh z jogurtom, da se ti zrola

Čebulni kruh z jogurtom, da se ti zrola, ki prav nič ne zaostaja za svojim predhodnikom, le da se bo poleg vonja po sveže pečenem kruhu po vašem domu sproščala še prijetna aroma po počasi praženi, sladki čebuli …

Sirove štručke

Po tem receptu bomo naredili 10 sirovih štručk, odličnega okusa z rahlo in mehko sredico ter okusno, blago zapečeno skorjo, ki se preprosto topi v ustih.

Puhasti skutini kruhki

Puhasti skutini kruhki ne vsebujejo kvasa, zato ni potrebno čakati, da vzhajajo. So izredno mehki in puhasti. S puhastimi skutinimi kruhki lahko postrežemo za zajtrk, kosilo ali večerjo. So nadvse priročni v primeru, da nam zmanjka kruha, saj jih pripravimo zelo hitro.

Rahle bige brez gnetenja

Rahle bige brez gnetenja so okusen kruh, ki ga, ko je pečen, enostavno odtrgamo od celotnega hlebčka.

Krompirjev kruh

Krompirjev kruh je malenkost drugačna različica kruha, kot smo ga vajeni. Lepo zapečena skorja in zelo mehka, puhasta sredica. Super paše k slanim jedem, pa tudi h kakšnim sladkim namazom.

Hitro pripravljen kruh brez gnetenja

Kruh, narejen po tem receptu, je puhast, mehek in kar je najbolje — ni ga treba niti gnesti niti dolgo čakati.

Pirin krnuh z bučnimi semeni

Pirin kruh z bučnimi semeni je enostaven za pripravo in okusen kruh, ki ga lahko pripravi vsak. Pirina moka, bučno olje ter bučna semena so odlična kombinacija za super kruh.

Odličen kruh na hitro

Pripravljen je brez večjega packanja vse se naredi v eni posodobi in v nekaj minutah je iz moke že pripravljeno testo za ta sila enostaven, a okusen kruh, ki ga samo še denemo v pekač in … le še pečica mora narediti svoje in odličen kruh je tu.

Štručke s pečeno slanino in sirom

Štručke s pečeno slanino in sirom so odlično drobno pekovsko pecivo, ki je po svojem okusu zelo podobno dobremu toplemu sendviču.

Kruh brez gnetenja po Beštrovo

Skorja je ravno prav hrustljava, sredica pa mehka. Z različnim kombiniranjem moke boste dobili vsakič drugačen, a vedno okusen kruh. Priznam, mene je ta kruh očaral.

Maslen mlečni kruh

Slastna različica tradicionalnega mlečnega kruha obogatenega z maslom se odlično poda k različnim namazom, predvsem marmeladi in medu.

Pregrešno dobre sirove štručke

To je to: recept, po katerem bodo sirove štručke pregrešno dobre, mehke, dišeče in vabljive tudi naslednji dan (če ga bo kakšna dočakala, seveda).

Domač polnozrnat kruh s chia semeni

Priprava je enostavna, rezultat pa mehak in dišeč domač polnozrnat pirin kruh, ki ima hrustljavo skorjico.

Koruzni kruh

Koruzni kruh je rahlo sladek, z okusom in vonjem po koruzi in tudi barva kruha je rumena.

Kajzerice iz graham moke

Kajzerice iz graham moke so odlična izbira za sendviče ali samostojne hitre prigrizke. Te okusne kruhke, ki imajo mehko sredico in hrustljavo skorjo, boste pripravili zelo hitro

Pirin kruh s kislim testom

Pirin kruh s kislim testom je rahel s hrustljavo skorjico, zaradi kislega testa pa je bolj polnega okusa. Priprava testa za pirin kruh s suhim pripravkom za kislo testo je enostavna, le čas za vzhajanje in pečenje potrebujemo.

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja

Od samega začetka do pečenega kruha, po katerem bo dišalo naokoli, boste rabili (vključno s peko) 75 minut. To je 100% zdrav pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja, saj nima kvasa. Poskusite ga!

Domač slasten čebulni kruh

Le nekaj razlogov, zakaj pripraviti domač slasten čebulni kruh: ker je njegova priprava zelo preprosta, okus je božanski, kuhinja vam bo prijetno dišala …

Hot dog štručke

Hod dog štručke po tem receptu so osupljivo nežnega okusa, struktura testa je polna, na otip so mehke, vendar polne ali z eno besedo – najboljše.

Kruh tiger

Kruh tiger je s svojim atraktivnim videzom deležen mnogih pogledov in občudovanj. Je odličen dodatek na zabavah, piknikih, rojstnih dnevih, …

Pogača marjetica

Pogača marjetica, pravzaprav kruh, nas poleg svojega čudovitega videza v obliki marjetice preseneti s polnim okusom, mehko sredico in rahlo hrustljavo skorjico. Priprava kruha v takšni obliki je priročna, saj posamezne kose lahko enostavno odtrgamo in jih pojemo samostojno ali pa porabimo za pripravo burgerja, sendviča, …

Poprtnik

Poprtnik je tradicionalen po nekaterih domovih v času božiča in je okrašen z različnimi motivi, s pleteno kito, na njem so še ptice, križ, simbolične črke …

Polnozrnat pirin kruh brez kvasa in vzhajanja

Bolj enostavno skorajda ne gre. Odmeriš sestavine, jih premešaš, daš testo v pekač, vse skupaj potisneš v pečico in … polnozrnat pirin kruh brez kvasa in vzhajanja je že pečen in pripravljen. Njegova skorjica je lepo hrustljava, notranjost pa mehka in rahla.

Odlični burger kruhki

So puhasto mehki, skorjica ni hrustljava, temveč povsem mehka, takšna kot mora biti. Okus slano – sladek, struktura testa puhasta, vendar še vedno polna in daleč od plastičnega okusa.

Kruh s sirotko

Kruh, katerega namesto z vodo, zamesimo s sirotko, ima posledično večji pozitivni učinek na naš organizem. Seveda, pa je tudi okus tisti, ki šteje. Okus je odličen, struktura kruha pa penasta in rahla.

Pirin kruh s sezamovimi semeni

Če se izogibate beli moki je najbolje in najenostavneje doma speči pirin kruh. Ni potrebno čakati na vzhajanje in dodamo mu lahko različna semena po želji.

Zdrav polnozrnat kruh

Recept za kruh iz polnozrnate moke, ki je prav tako puhast kot njegove bele različice.

Kruh brez glutena

Ob vse pogostejših alergijah na različna živila, je pogosta tudi alergija oziroma intoleranca na gluten. Kljub dieti brez glutena, pa se ne rabimo odpovedati kruhu. Sami si lahko spečete puhast bel kruh brez glutena.

Žemljice iz krompirjevega testa

Velikokrat nam pri kosilu ostane nekaj pire krompirja. Greh bi ga bilo zavreči, zato na hitro ugnetemo testo za žemljice, v katerega recikliramo višek pireja. Takšno testo lepo vzhaja, žemljice pa so izredno rahle in dlje časa ostanejo sveže.

Kruh z ocvirki

Popestrite si malico, zajtrk ali večerjo in naredite prav poseben kruh z ocvirki, ki spominja na stare dobre čase in dobrote iz krušne peči naših babic. Postopek izdelave je preprost, kruh pa odličnega okusa.

Hrustljave bagete

A, je kaj lepšega, ko se po domu veje vonj po domačem kruhu? Danes bomo napolnili hišo z vonjem po sveže pečenih, hrustljavih bagetah. Bagete so ozke podolgovate štručke, zelo primerne za slastne sendviče in kanapeje.

Polnozrnat pirin kruh s semeni

Polnozrnat pirin kruh z mešanimi semeni je omamno dišeč kruh s hrustljavo skorjo in puhasto sredico iz samih dobrih sestavin.

Kruh s semeni

Ni lepšega od vonja po sveže pečenem kruhu, ki se iz peči širi po celi hiši.

Kruh z jogurtom za zajtrk ali malico

Kruh z jogurtom odlikuje oblika, ki omogoča uporabo kruha brez rezanja z nožem, namreč enostavno ga odtrgate kar z roko. Zato ga bodo še posebno veseli otroci in vsi, ki ne marajo rezati kruha

Ovseni kruh

Velikokrat slišimo, da lahko navadno moko zamenjamo z ovsenimi kosmiči tako, da jih zmeljemo v prah. Tokrat sem se poigrala in ustvarila svoj čisto pravi ovseni kruh.

Pirin kruh z brazilskimi oreščki

Pirin kruhek z brazilskimi oreščki je tako dober, da ga boste pojedli kar brez marmelade ali drugega namaza. Hrustljava skorjica in mehka sredica vas ne bosta razočarali.

Hitro pripravljen polnozrnatri kruh iz aparata

To je recept za osnovni kruh z manj soli in manj sladkorja. Kruh ima zaradi črne in polnozrnate moke nasiten okus in zadržuje vlago, tako ne postane prehitro suh.

Babičin vrtanik

Vrtanik (tudi vrtanek) je pleteni venec iz bele moke, ki so ga včasih pekli v Prekmurju za izkazovanje ljubezni ali kot darilo koscem. Danes ga pripravljamo večinoma ob praznikih. Lahko se ga ponudi kot sladico ali namesto kruha.

Ržen kruh brez vzhajanja

Kruh je zelo hitro narejen, jaz sem ga zmešala in spekla kar v isti posodi. Namesto kvasa uporabim vinski kamen.

Rahla maslena makova pletenica

Rahla maslena makova pletenica je “malo boljši” kruh, saj je mlečno maslen okus testa dopolnjen z makovimi zrnci, kar skupaj tvori slastno kombinacijo okusov. Pletenica je rahla in puhasta in na rezino le-te se odlično poda slan ali pa sladek namaz, pri nas pa gre v slast tudi brez vsakega namaza in drugih dodatkov.

Ržen kruh z drožmi

Ržen kruh z drožmi je kruh, ki so ga največkrat pekle naše babice in prababice. Kruh, pečen z drožmi, je dlje časa svež, ima hrustljavo skorjico in je bolj okusen od ostalih kruhov.

Kruh iz ponve

Kruh iz ponve je zelo okusen, tako kot navaden kruh, le da je narejen hitreje. Najbolj okusen je, ko je še malo topel.

Omamen kruh s čebulo

Obožujete omamen vonj pražene čebule? Zakaj si ne bi kruha s čebulo pripravili kar sami doma?

Pirin kruh s kefirjem

Pirin kruh s kefirjem ima hrustljavo skorjico in mehko sredico. Se ne drobi in svež ostane tudi nekaj dni. Naravnost odličen je!

Rahle bučne kajzerice

Rahle bučne kajzerice, so okusne, dišeče in res zelo preproste za izdelavo. Dodatek buč ali bučk naredi testo še bolj rahlo.

Enostavna polž pogača

Enostavna polž pogača je kruh bogatejšega okusa, ki je pripravljen na malo drugačen način. Posip pogači doda poseben okus in ga lahko izberemo po lastni izbiri.

Domači kruh

Domači kruh iz bele moke je mehak, obstojen, zadovoljstvo ti da že, ko ga pripravljaš. V tej različici sem ga oblikovala v sončnico, lahko pa ga oblikujete v manj zahtevno obliko hlebca ali štruce. Ni lepšega, ko vaš dom preplavi vonj po sveže pečenem domačem kruhu.

Štručke z lanenimi semeni

So hrustljave in odličnega okusa ter veliko boljša različica kot štručke, ki jih dobimo v trgovini.

Makovke

Pripravite si tople, mehke in dišeče makovke kar doma. In verjemite, veliko boljše so od tistih iz pekarne. Pa še preproste so za pripraviti.

Pirine beljakovinske štručke

Zdrave beljakovinske štručke so visok vir beljakovin in so odlične za zajtrk.

Jogurtove kajzerice

Ni ga čez doma pečen kruh. Recept za jogurtove kajzerice je eden mojih najljubših. Hrustljavo zapečena skorjica z mehko sredico bo navdušila tudi vas. Ne verjamete? Poskusite!

Rženi kruh s semeni

Rženi kruh s semeni je okusen domači kruh, ki je hitro pripravljen, zaradi dodatka semen in jogurta pa je še posebej bogat. Odličen je z dodatkom sladkih ali slanih namazov, ob domačem narezku ali kot osnova sendviča.

Kuhan kruh

Danes naredimo kuhan kruh, ki je prav tako zelo slasten, le brez skorje in sredica ostane zelo mehka. Odličen je za pripravo sendvičev. Priprava ni težavna in skuha ga lahko vsak!

Zdrav pirin kruh s semeni

Pirin kruh pa ni zgolj okusen, temveč je tudi zelo zdrav, saj mu poleg pirine moke dodamo še mešanico semen. Zamesite ga lahko ročno ali s pomočjo kuhinjskega robota.

Domač toast

Obožujem toast kruhke na vse mogoče načine, najbolj pa klasičnega – namazanega z maslom in obloženega s salamo in sirom, mmm. Pri kupljenem toastu me moti visoka vsebnost E-jev, zato sem se odločila, da ga tokrat pripravim sama. Nad končnim rezultatom smo bili navdušeni

Brezglutenski hlebček

Marsikdo se je spustil v podvig priprave brezglutenskega kruha in ostal, na koncu, razočaran. Tudi sama sem naredila veliko poskusov zato, da sem prišla do popolnega kruha, ki je bil rahel kot oblaček in je imel vse okuse “navadnega” kruha. Recept in pripravo želim deliti z vami.

Bagete – hrustljave zunaj, znotraj mehke

Bagete so tipična francoska vrsta kruha. Značilna je hrustljava skorja in mehka notranjost. Ko jih prelomimo oziroma narežemo zaslišimo čudovit zvok.

Odličen kruh izpod peke

Kruh izpod peke, je res odličnega in posebnega okusa, skorja postane čudovito hrustljava in sredica ostane nežno mehka.

Čebulni kruhki s skuto in zelišči

Slastni čebulni kruhki s skuto in zelišči so nadvse okusni majhni hlebčki polnega okusa. Všeč bodo ljubiteljem čebule in začimb, ki pa niso preizrazite, ampak nežno poudarijo aromo in okus čebule, ki zaradi praženja postane sladkasta.

Pirin kruh s kardamomom

Pirin kruh s kardamomom je slasten in dišeč kruh s hrustljavo skorjico in mehko sredico. Posebno aromo mu daje začimba kardamom, ena najbolj prestižnih in cenjenih začimb na svetu. Kruh s kardamomom izvira iz Švedske, kjer ga postrežejo za zajtrk.

Kruh s šparglji

Kruh s šparglji je narejen iz testa iz pirine moke v katero so zaviti šparglji. Kruh je zelo mehak in tudi okus špargljev zelo lepo pride do izraza. Ker je res nekaj posebnega, vam predlagam, da ga spečete.

Pirin kruh s semeni brez gnetenja

Pirin kruh s semeni je res božanski kruh. Ravno prav mehak in obogaten z različnimi semeni. Priprava kruha je zelo hitra, saj vse sestavine samo zmešate z žlico.

Pirin kruh s cvetom žafranike

Pirin kruh s cvetom žafranike je pripravljen s kvasno solno emulzijo, kjer kvasovke odmrejo, a encimi ostanejo aktivni in se moč vzhajanja testa zato ne zmanjša, testo pridobi enakomerno luknjičavost, rahlost in ostane dalj časa svež.

Mlečni bel kruh iz kruhomata

Tudi sami lahko hitro pripravite svoj kruh. Lahko si pomagate z aparatom za peko kruha (kruhomat) kakor sem si jaz, ali pa iz naštetih sestavin zamesite hlebček in ga pustite vzhajat, ga pregnetete in ponovno vzhajate, potem pa v pečici spečete.

Konopljin hlebček s semeni

Konopljin hlebček s semeni je zelo okusen kruhek. Poda se k slanim jedem, kot tudi k sladkim, ali pa kar tako.

Pletenica s skuto

Pletenica s skuto se lahko pripravi za vsako priložnost, ne le za praznike. Ker s testom pletemo, mora biti ravno prav čvrsto in pravilno vzhajano.

Lepinja

Mmmmm … ko po hiši zadiši po domači lepinji. Lepinja je manjši kruhek, z velikimi luknjami. Značilna je za balkansko kuhinjo, lahko jo ponudimo kot kruh ali kot prilogo različnim jedem.

Domač ržen kruh s sezamom

Da je ržena moka zelo zdrava, čivkajo že vrabci na strehi. Če mene vprašate, pa je kruh iz ržene moke tudi zelo dober, okusen in s pravo pripravo zadovolji še tako zahtevne brbončice. Poleg tega je prednost rženega kruha tudi ta, da dlje časa ostane svež.

Okusen zeliščni kruh

Prava izboljšana različica belega kruha je zagotovo okusen zeliščni kruh, ki ga lahko na hitro pripravite le z nekaj osnovnimi sestavinami iz naših kuhinjskih polic. Če radi svoje jedi popestrite z zelišči, vas bo okusen zeliščni kruh prav gotovo navdušil.

Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo

Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo je rahel, okusen in dolgo ostane svež, ima veliko vlaknin in je zato zdrav za našo prebavo. Polnozrnat kruh, ki mu dodamo črno moko, je lahko sestavni del zdravega obroka in nas nasiti za dlje časa.

Ovseni kruh s kvasno emulzijo

Ovseni kruh s kvasno emulzijo je kruh, ki je zelo rahel, okusen in zdrav zaradi svojih sestavin. Vsebuje veliko vlaknin in tako ugodno vpliva na prebavo

Pivski kruh

Kot že ime samo pove, pivski kruh vsebuje pivo. Piva po peki, v kruhu ni čutiti ne po okusu, ne v glavi.

Črni kruh s kvasno solno emulzijo

Marsikoga kruh s kvasom napenja, s tako pripravljenem kruhom teh težav ne boste imeli in kruh nima okusa po kvasu.

Kruh z olivami in feta sirom

Tako mehak je in v njem se lepo prepletajo okus po olivah in feta siru. Mmmmm!

Konopljin kruh iz kruhomata

Konopljin kruh ima svojevrsten poln okus, ki rahlo greni in ima okus po oreščkih. Odličen je skupaj s skuto, avokadom, sirom, jogurtom … lahko pa ga pojemo tudi samostojno. Okusen zdrav kos kruha si lahko pripravite sami.

Bučni masleni kruh

Poleg moke, sem v testo dodala bučni pire. Z maslom, jajcem, sladkorjem in cimetom sem navaden kruh, spremenila v masleni. Oblikovala sem v kroglice v obliki majhnih buč, ki ostanejo mehke in sveže.

Domač kruh kot venček

Kombinacija slanega in sladkega kruha je pika na i celotnemu izgledu.

Kruh s krasa

Kras je dežela Terana in zakaj ga ne bi dali tudi v kruh. Kruh s Krasa je prav to, kruh, katerega testo se zamesi s teranom in ker alkohol med peko izhlapi ni strahu, da bi komu v glavo stopilo.

Sezamov kruh na čemaževi posteljici

Ko spečete sezamov kruh na čemaževi posteljici so vonjave po praženem sezamu in čemažu tako mamljivo prijetne, da bi kruh pojedli že preden je pečen. Kdor pozna okus kruha pečenega na zeljnih listih v kmečki peči na drva bo vedel o kaj želim napisati. Tisti božanski vonj, ki se širi po prostoru in pa seveda poseben okus kruha.

Hitro pripravljen pehtranov kruh

Če še niste, poskusite narediti hitro pripravljen pehtranov kruh, ki ga lahko jeste samostojno (kot nekakšno sladico) ali pa kot prilogo ob glavni jedi.

Hlebček Stotty iz Anglije

Kaj je Stotty? Je raven hlebček kruha v obliki diska z luknjo na sredi, debeline 4 cm in premera 30 cm. Stotty tradicionalno pripravljajo na severovzhodu Anglije. Običajno se ga ponudi napolnjenega s slanino, jajcem ali klobaso.

Lepinje s semeni

Domače lepinje s semeni so lahko odličen prigrizek na poti, ali sestavni del obroka, ki si ga pripravimo. Priprava je enostavna, rezultat pa odlična lepinja s semeni.

Najboljši ajdov kruh iz kruhomata

Včasih nam enostavno primanjkuje časa. In takrat je avtomat za peko kruha – kruhomat priročna in odlična rešitev. Lahko pa ta isti kruh spečete tudi klasično, v pečaku in v pečici.

Polbela štruca

Če imate radi kruh, a prisegate na domačega, ki ne vsebuje nobenih dodatkov, potem je pravi čas, da se tudi vi lotite peke domačega polbelega kruha. Zavihajte rokave in v vašem domu pričarajte čudovit vonj svežega polbelega kruha.

Kruh z zelišči

Pravzaprav je to indijski kruh znan pod imenom “naan”. Malenkost česna, masla in zelišč in tu je ideja za izpopolnitev še tako praznega kruha.

Odličen čemažev kruh

Ena od teh je čemažev kruh iz pšenične moke, ki je enostaven za pripravo.

Enostaven polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči

Polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči za shujševalne diete je priporočljiva prehrana, ki vsebujejo veliko vlaknin, kar pomeni, da ne postanemo tako hitro lačni in je rešitev za odpravo mnogih težav z zdravjem. Po želji lahko kruhu dodamo razna semena, prepraženo čebulo, čemaž, orehe …

Le kateri recept boste izbrali? Zavihajmo rokave in specimo domač kruh!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor