Testenine z gobovo omako – brez smetane
Kadar je sezona gob, si z največjim veseljem privoščimo božansko dobre in hitro pripravljene testenine z gobovo omako – brez
Preberi večKadar je sezona gob, si z največjim veseljem privoščimo božansko dobre in hitro pripravljene testenine z gobovo omako – brez
Preberi večSvinjska ribica v slivovi omaki je jed, ki združuje sočnost mesa in bogatost sadnih okusov, kar jo naredi pravo poslastico
Preberi večOkusen obrok, iz velikih tintnic, ki jih zgolj prepražimo na olivnem olju in ga lahko ponudimo s kruhom, pire krompirjem,
Preberi večKonfitiran češnjev paradižnik je božansko dobra, vsestransko uporabna sestavina v kulinariki. Lahko je samostojna priloga k mesu, ribam ali vegetarijanskim
Preberi večOmaka iz leče in zelenjave je vsestransko uporabna jed – tako za razne vegi lazanje, musake, pastirske pite, kot tudi
Preberi večSlivovi cmoki ali po domače povedano češplovi knedli so tradicionalna slovenska jed – še posebej v jesenkem času, ko dozorijo
Preberi večBučkini cvetovi so v kulinariki zelo cenjeni, tudi v prestižnih restavracijah po vsem svetu. Ocvrti so slastni, lahki, sladkobnega okusa
Preberi večPosiljeno zelje je stara kmečka jed sladkobnega okusa, ki so jo pripravljali na podeželju v vseh slovenskih pokrajinah. Ime, posiljeno
Preberi večKraljica poletnih pit je zame sigurno bučna pita iz vlečenega testa. Zanjo lahko uporabimo katerekoli jedilne bučke. Prav tako lahko
Preberi večOkusna zloženka, primerna kot priloga za vse vrste kuhanega ali pečenega mesa. V slovenski kulinariki je uporaba krompirja zelo pogosta,
Preberi večTokrat naredimo polnjene paprike malo drugače, a prav tako odličnega okusa, celo rahlo zapečene v pečici. Jed je narejena enostavno
Preberi večOkusna in pisana nabodala, pripravljena iz paprike, bučke, sira za pečenje in navadne klobase bodo teknila vsem. Poleg lahko postrežemo
Preberi večOkusno in barvito kosilo, ki ga lahko pripravimo v času rasti in nabiranja različnih gob, med katerimi so tudi lisičke.
Preberi večV času sezone bezga so super ideja za zajtrk, kosilo ali večerjo, mini bezgove palačinke. So hitro pripravljen, zelo aromatičen
Preberi večPred kratkim sem imela priložnost poskusiti ajdovo kašo v gobovi omaki. Čeprav nisem velika ljubiteljica ajdove kaše in je ne
Preberi večFižolov golaž je najbolj poznan na štajerskem, kjer ga tudi imenujejo štajerski golaž, sedaj pa je razširjen že po celi
Preberi večTortelini so priljubljen obrok kot kosilo ali večerja. Tortelini s šparglji v omaki pa so še nadgradnja že tako odlične
Preberi več