Fižolov golaž
Fižolov golaž je najbolj poznan na štajerskem, kjer ga tudi imenujejo štajerski golaž, sedaj pa je razširjen že po celi
Preberi večFižolov golaž je najbolj poznan na štajerskem, kjer ga tudi imenujejo štajerski golaž, sedaj pa je razširjen že po celi
Preberi večTortelini so priljubljen obrok kot kosilo ali večerja. Tortelini s šparglji v omaki pa so še nadgradnja že tako odlične
Preberi večMehki goveji zrezki s čebulo in papriko so božansko okusna jed, katere priprava ni komplicirana, a za njo potrebujemo kar
Preberi večOcvrti fileji osliča so prava poslastica za ljubitelje rib, z njimi si lahko popestrimo jedilnik, da je bolj razgiban in
Preberi večGoveji zrezki v naravni omaki so sočni in tako mehki, da se kar topijo v ustih. Rahlo popečeni in kuhani
Preberi večKaneloni, katere namesto, da bi jih ocvrli v olju, spečemo v pečici, imajo hrustljavo skorjico, v notranjosti pa so rahli.
Preberi večLeča je okusna nasitna stročnica, ki je bila v preteklosti že malo pozabljena, sedaj pa se ponovno vrača med priljubljene
Preberi večMesne kroglice so okusne in rahle, obdane z žametno omako bodo teknile vsem. Lahko jih pripravimo več in na zalogo,
Preberi večPad Thai je najbolj popularna azijska jed, kjer združimo okus piščanca in zelenjave v pridih azijske kulinarike. Če ste bili
Preberi večPriloga ali tudi krasna samostojna jed, ki je pripravljena zelo enostavno, so zdrobovi štruklji s skuto. Zanje potrebujemo zgolj tri
Preberi večKozice s testeninami v paradižnikovi omaki so ena izmed mojih najljubših morskih jedi, čeprav nisem ljubiteljica morske hrane. So enostavna
Preberi večPopara je zelo okusna jed, pripravljena iz suhega oziroma starega kruha, ki so jo že včasih pripravljali kmetje. Popara je
Preberi večPrava poslastica za vse ljubitelje jurčkov. Najokusnejši so seveda sveži jurčki, vendar, ker jih nimamo na razpolago vse leto, lahko
Preberi večJesensko zimska specialiteta pečeno kislo zelje s klobasami – v pečici, je stara slovenska jed, narejena na malo drugačen način.
Preberi večRižota z radičem in pršutom je čudovito kremasta jed, bogatega okusa, ki razveseli naše brbončice ob vsaki priložnosti. Lahko jo
Preberi večMesna štruca ali nam poznana jed pod imenom štefani pečenka, je narejena iz mletega začinjenega mesa, v sredino katerega položimo
Preberi večČičerika v curry omaki je hranljiva, gosta kremna jed s polnim okusom. Pripravljena je hitro in enostavno in jo lahko
Preberi več