Kruh z ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Popestrite si malico, zajtrk ali večerjo in naredite prav poseben kruh z ocvirki, ki spominja na stare dobre čase in dobrote iz krušne peči naših babic. Postopek izdelave je preprost, kruh pa odličnega okusa. Testo za kruh z ocvirki lahko izdelate v kruhomatu, tako boste pridobili na času izdelave in prijetno presenetili najdražje.

kruh z ocvirki

Kruh z ocvirki – pripomočki:

  • kruhomat
  • tehtnica
  • žlička
  • velika jušna žlica
  • večja posoda za vzhajanje testa (v primeru, da testo izdelujete ročno)
  • peki papir
  • pekač
  • električna pečica

Kruh z ocvirki – sestavine:

  • 330 ml vode
  • 3 velike jušne žlice ocvirkov v svinjski masti (recept za domače ocvirke)
  • 2 mali žlički soli
  • 600 g bele moke
  • 2 veliki žlici sladkorja
  • 1 vrečka suhega kvasa

Kruh z ocvirki – postopek:

Naštete sestavine damo v kruhomat po natančno takšnem vrstnem redu, kot so napisane sestavine in našteti količini.

Kruh z ocvirki

Nastavimo na program testo za kruh. V kolikor nimate kruhomata naštete sestavine dobro pregnetemo v večji posodi, pokrijemo in pustimo na toplem da testo vzhaja vsaj 45 minut.

Kruh z ocvirki

Kruh z ocvirki

Po končanem postopku testo še enkrat na kratko pregnetemo ne glede na to ali ga delamo v kruhomatu ali ročno.

Kruh z ocvirki

Oblikujemo izdelano testo v obliko štručke ali pogače, položimo na pekač obložen s peki papirjem in v segreti pečici na 50 °C pustimo vzhajati še 30 minut.

Nasvet
Pred začetkom pečenja po želji lahko dodamo nekaj ocvirkov v svinjski masti na samo skorjo kruha, a v malih količinah.V nasprotnem primeru bo kruh pridobil preveč maščobe.

Kruh z ocvirki

Ko čas poteče povečamo temperaturo pečice na 160°C in pečemo še 35-40 minut.

Kruh z ocvirki

Kruh z ocvirki je pripravljen.

Kruh z ocvirki

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor