Pirin kruh z bučnimi semeni
Pirin kruh z bučnimi semeni je enostaven za pripravo in okusen kruh, ki ga lahko pripravi vsak. Pirina moka, bučno olje ter bučna semena so odlična kombinacija za super kruh. Če boste uporabili klasično pirino moko namesto polnozrnate, bo kruh rahlo zelene barve. Pirin kruh z bučnimi semeni ne vsebuje kvasa, za rahlost v tem receptu poskrbi soda bikarbona.
Pripomočki za pripravo pirinega kruha z bučnimi semeni:
- posoda za mešanje
- žlica
- tehtnica
- pekač 20 x 25 cm
- peki papir
Sestavine za pripravo pirinega kruha z bučnimi semeni:
- 500 g pirine moke (navadne ali polnozrnate) – sama sem tokrat uporabila polnozrnato
- 100 g nesoljenih bučnih semen
- 2 žlički sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 0,5 l vode
- 2 žlici bučnega olja
Postopek priprave pirinega kruha z bučnimi semeni:
V posodo za mešanje natehtamo pirino moko, bučna semena, sodo bikarbono in sol ter dobro premešamo. Dolijemo vodo in bučno olje ter dobro premešamo. Zmes za pirin kruh z bučnimi semeni je bolj redka kot zmes za klasičen kruh. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo zmes za kruh. Pečemo v klasični pečici ogreti na 180 °C 45 minut. Sama sem uporabila pekač velikosti 20 x 25 cm, lahko pa uporabite klasičen podolgovat pekač za kruh, le peko takrat podaljšajte za 10-15 minut. Pečen kruh damo iz pekača in ga pred serviranjem ohladimo.
Pa dober tek.