Hrustljave bagete
Print Friendly, PDF & Email

A, je kaj lepšega, ko se po domu veje vonj po domačem kruhu? Danes bomo napolnili hišo z vonjem po sveže pečenih, hrustljavih bagetah. Bagete so ozke podolgovate štručke, zelo primerne za slastne sendviče in kanapeje.

hrustljave-bagete-9Hrustljave bagete – pripomočki:

  • posoda za gnetenje testa
  • tehtnica
  • pekač
  • peki papir
  • nož
  • valjar
  • kozica

Hrustljave bagete – sestavine:

  • 600 g ostre moke
  • 1 vrečica suhega kvasa
  • 350 ml mlačne vode
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 3 žlice oljčnega olja

Hrustljave bagete – postopek:

V posodi zmešamo vse sestavine za testo. Ugnetemo testo.

hrustljave-bagete-1

Posodo s testom pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja.

hrustljave-bagete-2Ko je testo podvojilo volumen, ga še enkrat pregnetemo in pustimo, da ponovno vzhaja.

hrustljave-bagete-3Nato testo razdelimo na 4 enako težke kupčke.

hrustljave-bagete-4Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo na dolžino cca. 35 do 40 cm.

hrustljave-bagete-5Testo zvijemo kot potico in ga med zvijanjem stiskamo, da nimamo vmes zraka.

hrustljave-bagete-6Oblikovane bagete predenemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Bagete z ostrim nožem večkrat zarežemo, poškropimo z vodo in po želji potrosimo s semeni. Pri nas obožujemo okus lanenega semena.

hrustljave-bagete-7Pečemo v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Na dno posode postavimo posodo z vodo. Med pečenjem vsakih 5 minut bagete poškropimo z vodo. Pečemo cca. 25 do 30 minut oz. do zlato hrustljave barve. Po pečenju jih odstranimo iz pekača in jih ohlajamo na rešetu.

hrustljave-bagete-8Dober tek!

hrustljave-bagete-11

Ocena:
Skupaj: 35 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor