Slasten domač toast
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem toast kruhke na vse mogoče načine, najbolj pa klasičnega – namazanega z maslom in obloženega s salamo in sirom, mmm. Pri kupljenem toastu me moti visoka vsebnost E-jev, zato sem se odločila, da ga tokrat pripravim sama. Nad končnim rezultatom smo bili navdušeni, tako da nisem prepričana, če se še kdaj odločim za kupljenega. 🙂

Slasten domač toast

Kaj potrebujemo za slasten domač toast?

  • skledo, v kateri bomo presejali moko
  • cedilo za sejanje moke
  • žličko
  • krožnik
  • pravokoten pekač za kruh 27 cm×8 cm
  • pečico

Sestavine za slasten domač toast

  • 350 g moke (jaz sem dala pol pirine in pol gladke bele moke)
  • pol kocke kvasa
  • pol žličke sladkorja
  • ščep soli
  • 20-30 g stopljenega masla
  • približno 0,5 dl mleka
  • toplo vodo po potrebi

Postopek priprave domačega toasta

Najprej s cedilom presejemo moko. Naredimo jamico in vanjo damo nadrobljen kvas, sladkor in sol.

Slasten domač toast

Primešamo še preostale sestavine: maslo, mleko in vodo in počakamo 15 minut, da kvas vzhaja. Ko se kvasec lepo dvigne, lahko zamesimo testo.

Slasten domač toast

Pripravljeno testo damo na krožnik, v skledo ali pa direktno v namaščen pekač, kjer naj pokrit s kuhinjsko krpo vzhaja še 45 do 60 minut. Nekje 10 minut pred koncem vzhajanja priklopimo pečico na 220 °C in vanjo v pravokotnem pekaču damo peči toast. Pečemo okrog 40 minut, raje kako minutko več, kot premalo, sicer pa vmes lahko preverimo zapečenost testa z zobotrebcem.

domaci toast 6

Tako, naš toast je pečen. Sedaj nas čaka še najslajši del – vzamemo ga iz pečice, ga malo namočimo z vodo, da se zmehča, potem pa ga še toplega poskusimo. Zapečemo ga v toasterju, ali pa ga jemo kot kruh. Naj vam tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Jasnykuha

Rada kuham, pečem in uživam življenje :-) Poleg ustvarjanja v kuhinji tudi šivam, vabljeni k ogledu moje FB strani: https://www.facebook.com/Jasninsvet/?ref=bookmarks :)

Dodaj odgovor