Brezglutenski hlebček
Print Friendly, PDF & Email

Marsikdo se je spustil v podvig priprave brezglutenskega kruha in ostal, na koncu, razočaran. Tudi sama sem naredila veliko poskusov zato, da sem prišla do popolnega kruha, ki je bil rahel kot oblaček in je imel vse okuse “navadnega” kruha. Recept in pripravo želim deliti z vami.

Brezglutenski hlebcek (11)

Pripomočki pa pripravo brezglutenskega hlebčka:

  • posoda za mešanje
  • pekač
  • posoda za vzhajanje

Sestavine za pripravo brezglutenskega hlebčka:

  • 500 g brezglutenske moke
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • sol
  • olivno olje
  • 500 ml vode

Postopek priprave brezglutenskega hlebčka:

V posodo za mešanje stresemo moko, dodamo suhi kvas in vse skupaj zmešamo. Na sredini naredimo majhno luknjico in dodamo olivno olje. Nato v posodo zlijemo vodo in mešamo.

Brezglutenski hlebcek (4)

Testo mešamo toliko časa dokler ne bo gladko. Nikoli ne bo testo tako kot testo belega kruha, vedno bo ostalo zelo lepljivo.

Brezglutenski hlebcek (7)

S pomočjo lesene ali plastične lopate testo premestimo v posodo za vzhajanje. Pustimo ga vzhajati približno 2 uri, oziroma dokler se ne poveča za dvakrat.

Brezglutenski hlebcek (8)

Testo sedaj, s pomočjo olivnega olja, katerega smo namazali na roke, prestavimo v pekač ter oblikujemo hlebček. Pustimo vzhajati še pol ure in pečemo v pečici na 160 °C približno 45 minut.

Brezglutenski hlebcek (10)

Priprava kruha je enostavna. S tem receptom pa se bomo izognili odvečnim kilogramom, saj je brezglutenska moka zdrava in ravno tako okusna kot bela moka!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor