Kruh z olivami in feta sirom
Kruh z olivami in feta sirom je res božanski kruh. Tako mehak je in v njem se lepo prepleta okus po olivah in feta siru. Mmmmm! Ko sem ga prvič spekla, smo ga takoj pojedli.
Kruh je narejen iz pirine moke, oliv, feta sira in mineralne vode. Kdor ima rad nenavadne okuse, si pa lahko namesto oliv doda suhe slive. Specite si svoj domač kruh z olivami in feta sirom ter okusite neverjetne okuse, ki se res zelo lepo dopolnjujejo. In še nekaj je krasnega pri tem kruhu. Pripravljen je zelo hitro in enostavno in to brez predhodnega vzhajanja!
Pripomočki za kruh z olivami in feta sirom
- posoda za mešanje
- posoda za gretje vode
- žlica in žlička
- nož in deska
- pekač velikosti 23 x 14 centimetrov
- ventilacijska pečica
- tehtnica
- merilna žlička
Sestavine za kruh z olivami in feta sirom
Za cca. 500 g hlebček:
- 250 g pirine moke
- 100 g feta sira
- 100 g oliv (brez koščic)
- 1 žlička suhega kvasa
- malo soli (upoštevajte, da je slan že sir)
- 300 ml tople mineralne vode
Kako naredim kruh z olivami in feta sirom
Najprej narežem feta sir in olive na koščke.
V posodo odmerim moko, ki ji dodam feta sir ter z žlico malo na rahlo premešam. Dodam še olive, ter kvas in malo soli.
Na štedilniku pogrejem mineralno vodo, ki jo dolijem ostalim sestavinam. Vse skupaj zmešam z žlico.
Ventilacijsko pečico prižgem na 160 °C. Maso, ki pride bolj kompaktna, preložim v pekač ter jo še malo pogladim z vlažno žlico in jo razporedim po pekaču. Kruha ni potrebno vzhajati.
Pekač v katerem je kruh, dam v pečico, ki se je medtem že ogrela na 160 °C (ventilacijska pečica) in kruh pečem 30-40 minut.
Ko je kruh pečen, ga pustim še malo v pečici, ki jo ugasnem. Ko se ohladi, ga vzamem iz pekača in že ga lahko postrežem.
Uživajte v res božanskem kruhu z olivami in feta sirom.
Tukaj si lahko pogledate še nekaj mojih drugih receptov za kruh: