Jogurtove kajzerice
Print Friendly, PDF & Email

Ni ga čez doma pečen kruh. Recept za jogurtove kajzerice je eden mojih najljubših. Hrustljavo zapečena skorjica z mehko sredico bo navdušila tudi vas. Ne verjamete? Poskusite!

jogurtove-kajzericeJogurtove kajzerice – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • skleda
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • skodelica
  • merilna posodica za tekočine
  • kuhinjska krpa
  • peki papir

Jogurtove kajzerice – sestavine:

(za 4 kajzerice)

  • 300 g gladke bele moke
  • 100 g navadnega jogurta
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • ščep soli
  • 10 g svežega kvasa
  • 1 dl tople vode
  • 1 jedilna žlica olja

Jogurtove kajzerice – priprava:

V skodelico s toplo vodo nadrobimo kvas in dodamo sladkor. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. V primerno veliko skledo odtehtamo moko in jogurt, nato dodamo vse ostale sestavine.

jogurtove-kajzericeVse sestavine z rokami zgnetemo v voljno testo, ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da na toplem vzhaja eno uro.

jogurtove-kajzericeVzhajano testo prestavimo na pomokano površino in ga na hitro pregnetemo.

jogurtove-kajzericeRazdelimo ga na štiri čimbolj enako velike dele in iz vsakega oblikujemo kroglico.

jogurtove-kajzericePekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo kroglice. Med njimi pustimo dovolj prostora, da se med sabo ne bodo sprijele, ker bodo še vzhajale. Z ostrim nožem zarežemo križ.

jogurtove-kajzericePokrijemo jih s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati 15 minut.

jogurtove-kajzericePečico segrejemo na na 180ºC. Jogurtove kajzerice damo v pečico in jih pečemo 15 minut. Ko so pečene, jih ohladimo in postrežemo. Če želite večjo količino jogurtovih kajzeric, količine v receptu enostavno podvojite ali potrojite.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 35 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor