Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja
Print Friendly, PDF & Email

Skoraj ni junaka, ki ne bi maral domačega kruha, a navadno ga redko naredimo, ker si moramo vzeti čas za gnetenje, vzhajanje itd. No, zdrav pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja bo prihranil čas, saj ga ni treba gnesti niti vzhajati in gre lahko takoj v pečico. Od samega začetka do pečenega kruha, po katerem bo dišalo naokoli, boste rabili (vključno s peko) 75 minut. To je 100% zdrav pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja, saj nima kvasa. Poskusite ga!

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja

Pripomočki za pirin kruh:

  • posoda za mešanje
  • kuhalnica
  • pekač za kruh
  • peka papir

Sestavine za pirin kruh:

  • 500 g pirine moke
  • 1,5 čajne žličke soli
  • 1 jušna žlica oljčnega olja
  • 4 dl mineralne vode
  • 3/4 vrečke bio pecilnega praška (iz vinskega kamna)
  • 2 jušni žlici lanenih semen
  • 2 jušni žlici sezamovih semen

Postopek za pripravo pirinega kruha:

Vse sestavine damo v posodo.

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanjaVse sestavine s pomočjo kuhalnice združimo v enotno zmes. Lahko si pomagamo tudi z rokami, a ni ga treba gnesti. Po potrebi, če je zmes preredka, dodamo še malo moke.

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanjaPekač obložimo s peka papirjem in nanj položimo zmes. Poravnamo s pomočjo kuhalnice in po želji zarežemo črte.

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja

Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija in kruh postavimo vanjo. Pečemo 55 do 60 minut. Ko dobi kruh lepo rjavo skorjo, je gotov. Prestavimo ga na pult in zavijemo v kuhinjsko krpo, da se ne suši.

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja

Takšen je pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja v prerezu. Mmm, v kuhinji že diši po domačem in zdravem, zato ne izgubljajmo časa in se lotimo dela oz. jela. 🙂
Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanjaDober tek!

Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor