Mehki tortilja kruhki
Print Friendly, PDF & Email

Mehki tortilja kruhki so zelo enostavni za pripravo, prav tako zanje potrebujemo zgolj par sestavin. Pomembno je le, da je testo dobro zgneteno, da bo voljno in ga bomo zlahka razvaljali.
Tortilje lahko potem uporabimo na ogromno različnih načinov. Kot wrape zvite z raznimi nadevi (mesnimi, vegi), kot tortilja čips, ali razne takose, burritose, fajitase.

Mehki tortilja kruhki

Pripomočki za mehke tortilja kruhke:

  • kuhinjska servieta

Sestavine za tortilja kruhke:

Za 8 tortilj:

  • 300 g bele moke
  • 160 g vode
  • 4 g soli
  • 2 g pecilnega praška
  • 1,5 žlice olivnega olja

Postopek za mehke tortilja kruhke:

Mehki tortilja kruhki so hitro pripravljeni, zato si najprej naložimo na delovni pult vseh pet sestavin, ki jih potrebujemo zanje.

Mehki tortilja kruhki

V posodo, kjer bono gnetli, vse sestavine razen olja zmešamo skupaj in gnetemo nekje 3 minute. Po tem času dodamo še olje in gnetemo še vsaj 5 minut. Testo mora biti res lepo voljno, da ga bomo lahko potem enostavno razvaljali.
Gnetemo lahko tako na roke, kot tudi strojno.

Mehki tortilja kruhki

Testo zavijemo v folijo in pustimo počivati vsaj 20 minut. Nato ga razrežemo na 8 enakih delov. Vsak del bo imel približno 60 g.

Mehki tortilja kruhki

Vsak del testa sedaj zelo na tanko razvaljamo. Ena tortilja bo imela preko 20 cm premera.

Mehki tortilja kruhki

Tortilje polagamo na zelo vročo ponev / ploščo, katere ne mastimo ali mažemo z oljem.

Mehki tortilja kruhki

Najprej jo na eni strani pečemo približno 30 sekund, obrnemo in na drugi strani pečemo 10 sekund.

Mehki tortilja kruhki

Mehki tortilja kruhki se takoj polagajo v kuhinjsko servieto, kjer jih pustimo, da se ohladijo.
Lahko jih postrežemo še tople. Če pa jih imamo za kasneje, jih ohlajene damo v vrečko, da se ne izsušijo.

Mehki tortilja kruhki

Iz njih lahko potem delamo Tortilje gratinirane v pečici ,

Quesadille ,

Polnjene mehiške tortilje ,

Tortilje z mleto govedino in kislim zeljem ,

Tortilja smrečico – in še mnoge druge jedi.

Dober tek 🙂

Dodaj odgovor