Odlični recepti za jedi s šparglji
V pomladnem času ljubitelji špargljev komaj čakamo, da le-ti pokukajo na plan. V kulinariki so vsestransko uporabni in recepti za
Preberi večRaziščite svet kulinaričnih sestavin in njihovih skrivnosti! V kategoriji “Spoznavajmo skupaj” vas čakajo članki o uporabi špargljev, leče, sezonskih sestavin, prazničnih jedi in še več. Odkrijte hranilne vrednosti, načine priprave ter zanimiva dejstva o različnih živilih. Poglobite svoje znanje in navdušite v kuhinji z novimi idejami!
V pomladnem času ljubitelji špargljev komaj čakamo, da le-ti pokukajo na plan. V kulinariki so vsestransko uporabni in recepti za
Preberi večNa jedi z lečo oziroma lečo kot stročnico nemalokrat kar pozabimo in je, posledično, ne vključimo v prehrano, čeprav je
Preberi večProsena kaša se včasih zdi malce zapostavljeno in pozabljeno živilo. A iz nje lahko pripravimo vse od sladkih pa do
Preberi večKoruza je enoletna žitarica, ki izvira iz Amerike. Koruza zraste v višino tudi do 7 m, povprečno pa tja do
Preberi večVelika noč se bliža in praznična miza je takrat bogato obložena, spodaj boste našli prek 80 izvrstnih velikonočnih receptov, ki
Preberi večPustne jedi se v vsej svoji zgodovini niso bistveno spremenile, saj je njihova priprava in namen, da se do sitega
Preberi večNoč čarovnic ali angleško Halloween je praznik, ki je k nam prišel iz angleško govorečega sveta in smo ga (hočemo
Preberi večPrimerno je, da otroke že od malih nog navajamo na gospodinjska opravila. Otroci nam naj pomagajo pri pospravljanju, vrtnarjenju, čiščenju
Preberi večRegrat lahko nabiramo in jemo skozi celo leto, čeprav se zdi, da po njem največkrat posežemo spomladi, ko ga nabiramo
Preberi večVrtni mak je vrsta maka iz katere pridobivajo semena, ki jih uporabljamo v kulinariki, iz njega pa pridobivajo tudi opij.
Preberi večBorovnice, tisti mali, drobni okrogli plodovi, ki jih vsako leto tako nestrpno pričakujemo, so ne le okusne, ampak tudi zelo,
Preberi večSočni, sladki rdeči sadeži, ki za povrh vsega še omamno lepo dišijo. Najboljše jagode so seveda tiste, ki zrastejo na
Preberi večMalina, dišeča, graciozna s podolžno obliko plodu domuje tako na gozdnih posekah, kot v domačih sončnih vrtovih. Lahko bi ji
Preberi večSadje ali zelenjava? Rabarbara je pravzaprav zelenjava, ki jo jemo kot sadje. Izvira iz Azije, nekoč je sodila v prehrano
Preberi večBanane so rumen podolgovat, rahlo upognjen sadež, ki ga pogosto kupujemo in jemo, uporabljamo pa ga tudi v kulinariki, najpogosteje
Preberi večPoznate rožičevo moko, ki jo pridobivamo iz rožičev? Na kratko bi rožičevo moko lahko opisali kot zdrav nadomestek kakava in
Preberi večPraline so tisti majhni čokoladni grižljajčki, ki v sebi skrivajo vsakič drugačno presenečenje. Ponujajo se nam v različnih oblikah, z
Preberi več