Najboljši marmorni kolač
PrintFriendly and PDF

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. Sestavljen je iz dveh mas, pečen v pekaču za šarkelj pa prava poslastica. Radi ga imajo tako mali, kot tudi malo večji otroci.

Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač – pripomočki:

  • pekač za šarkelj premera 25 cm
  • kuhinjska tehtnica
  • 2 večje plastične sklede
  • manjša skodelica
  • električni mešalec
  • žlica
  • nožek
  • pečica

Najboljši marmorni kolač – sestavine:

  • 25 dag sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 1 vaniljev sladkor
  • 125 ml olja
  • 125 ml vode
  • 250 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 4 beljaki
  • 5 dag kakava

Najboljši marmorni kolač – postopek:

Sladkor, rumenjake in vaniljev sladkor penasto zmešamo. Iz beljakov stepemo sneg.

Najboljši marmorni kolač 1

Dodamo vodo in olje ter primešamo moko s pecilnim praškom in sneg z beljakov.

Najboljši marmorni kolač 2

Eno tretjino mase prelijemo v drugo posodo in v to tretjino mase stresemo kakav.

Najboljši marmorni kolač 3

Pekač dobro namažemo z maslom ter vanj vlijemo najprej temno maso, nato pa svetlo.

Najboljši marmorni kolač 4

Pečemo v predhodno ogreti navadni pečici na 180 stopinjah Celzija, približno eno uro. Ko se marmorni kolač speče, počakamo, da se ohladi, nato pa ga obrnemo ter stresemo iz pekača. Če ne gre, si pomagamo z nožkom. Po želji marmorni kolač posipamo s sladkorjem v prahu.

Najboljši marmorni kolač 5

p1070360

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4]

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?