Najboljši marmorni kolač
Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. Sestavljen je iz dveh mas, pečen v pekaču za šarkelj pa prava poslastica. Radi ga imajo tako mali, kot tudi malo večji otroci.
Najboljši marmorni kolač – pripomočki:
- pekač za šarkelj premera 25 cm
- kuhinjska tehtnica
- 2 večje plastične sklede
- manjša skodelica
- električni mešalec
- žlica
- nožek
- pečica
Najboljši marmorni kolač – sestavine:
- 25 dag sladkorja
- 4 rumenjaki
- 1 vaniljev sladkor
- 125 ml olja
- 125 ml vode
- 250 g moke
- 1 pecilni prašek
- 4 beljaki
- 5 dag kakava
Najboljši marmorni kolač – postopek:
Sladkor, rumenjake in vaniljev sladkor penasto zmešamo. Iz beljakov stepemo sneg.
Dodamo vodo in olje ter primešamo moko s pecilnim praškom in sneg z beljakov.
Eno tretjino mase prelijemo v drugo posodo in v to tretjino mase stresemo kakav.
Pekač dobro namažemo z maslom ter vanj vlijemo najprej temno maso, nato pa svetlo.
Pečemo v predhodno ogreti navadni pečici na 180 stopinjah Celzija, približno eno uro. Ko se marmorni kolač speče, počakamo, da se ohladi, nato pa ga obrnemo ter stresemo iz pekača. Če ne gre, si pomagamo z nožkom. Po želji marmorni kolač posipamo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!