Rumena koleraba – sušenje za začimbo
Rumena koleraba je rastlina, ki jo v kulinariki uporabljamo za začimbo in tudi za pripravo raznih juh, enolončnic, minešter in
Preberi večRumena koleraba je rastlina, ki jo v kulinariki uporabljamo za začimbo in tudi za pripravo raznih juh, enolončnic, minešter in
Preberi večPosušeni por si pripravimo za dopolnitev zbirke posušenih začimb, ki jih potrebujemo za pripravo okusnih enolončnic, omak in juh. Por
Preberi večSolata z zelenim paradižnikom in fižolom v zrnju za ozimnico je dobrodošla v zimskem času, ko nam vrt pokrijeta slana
Preberi večAjvar z zelenim paradižnikom je shranek, ki si ga pripravimo pozno v jeseni, ko nam na vrtu ostane še zelen
Preberi večZamrzovanje sliv za ozimnico enostavno in hitro. S tem postopkom poskrbimo, da ohranimo slive z vsemi vitamini in minerali. Tako
Preberi večZamrznjen 100% robidov sok je čudovit shranek, ki ga lahko uporabljamo tako poleti kot pozimi za osvežilne napitke. Ker ga
Preberi večKorenček za ozimnico si lahko pripravimo tudi tako, da ga posušimo. Še posebno takrat, kadar nimamo primerne shrambe za shranjevane
Preberi večRobidov sok brez sladkorja je zelo primeren za diabetike inje sladko kiselkastega okusa in mu lahko dodajamo naravno ali mineralno
Preberi večRobidova marmelada je zelo okusna in v kulinariki zelo zaželena, saj iz nje lahko pripravimo čudovite slaščice ali pa jo
Preberi večDomače grozdje ima svojo posebno, odlično aromo, zato si le naredimo nekaj grozdne marmelade in jo shranimo za hladne zimske
Preberi večPri marmeladah rada vse bolj eksperimentiram. Včasih se posreči, včasih ne. Tokrat se je vsekakor posrečilo in nastala je okusna
Preberi večPeteršilj za začimbo je nepogrešljiv v naših kuhinjah in med drugim, zaradi svojega vonja okusa pa tudi sestave, velja za
Preberi večSataraš je hitro pripravljena jed, odličnega okusa, ki si jo svežo pripravljamo celo poletje in jesen. Zakaj pa si sataraša
Preberi večKadar je domačega paradižnika v izobilju, je najbolje narediti paradižnikovo mezgo za ozimnico. Kako jo pripraviti, da bo odličnega okusa
Preberi večOrigano je začimba, ki je vsestransko uporabna. Brez origana si ne predstavljamo pice, dopolnjuje tudi okus jedem s paradižnikom, juham
Preberi večMešana solata za ozimnico, ki je pasterizirana, nam popestri jedilnik v obdobju, ko nimamo na razpolago sveže zelenjave, zato jo
Preberi večDo fig nisem gojila neke posebne ljubezni in vedno sem imela le nekaj suhih na rezervi, če bi kdo imel
Preberi več