Lepinje s semeni
Print Friendly, PDF & Email

Domače lepinje s semeni so lahko odličen prigrizek na poti, ali sestavni del obroka, ki si ga pripravimo. Priprava je enostavna, rezultat pa odlična lepinja s semeni.

Lepinje s semeni

Lepinje s semeni – pripomočki:

  • večji pekač
  • posoda za dviganje in pripravo testa ali kruhomat
  • nož za rezanje
  • papir za peko
  • 1 velika jušna žlica
  • 1 mala čajna žlička

Lepinje s semeni – sestavine:

  • 330 ml vroče vode (okoli 50°C)
  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 1 mala čajna žlička soli
  • 600 g gladke bele moke
  • 2 veliki žlici sladkorja
  • 1 suhi kvas
  • 30 g margarine
  • lanena ali sezamova semena

Lepinje s semeni – postopek:

V posodo za mešanje testa stresemo sestavine po zgoraj napisanem vrstnem redu, brez margarine in semen. Lepinje s semeni Premešamo in pregnetemo vse sestavine tako, da dobimo gladko testo. Po potrebi med gnetenjem občasno potrosimo z moko, da se testo ne lepi, nato pa v pokriti posodi na toplem pustite, da testo vzhaja 1 uro. Če imate kruhomat sestavine preprosto denete vanj in nastavite program za izdelavo testa. S tem boste nekoliko prihranili na času. Lepinje s semeni Po poteku tega časa testo postavimo na pomokano površino in ga oblikujemo v podolgovato štručko. Lepinje s semeni Oblikovano štručko razrežemo na 6-8 enakih delov, vsak del posebej oblikujemo v obliko lepinje  in ga položimo na pekač obložen s peki papirjem. Lepinje s semeni Po želji posipamo lanena ali sezamova semena po površini in dodamo koščke margarine. Lepinje s semeni Položimo v pečico segreto na 50°C in pustimo 15 do 20 minut naj testo še enkrat vzhaja. Lepinje s semeni Po poteku tega časa dvignemo temperaturo na 160°C in pečemo 30 minut. Lepinje s semeni Lepinje so pripravljene. Pokrijemo jih z nekoliko navlaženo kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladijo. Lepinje s semeni Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor