14 receptov za kruh brez kvasa
Print Friendly, PDF & Email

Kruh brez kvasa? Ja! In to odličen, kvasa v njem ne boste prav nič pogrešali. Namreč, sem pa tja se zgodi, da na zalogi nimamo kvasa, bodisi svežega ali suhega. A vseeno lahko v zelo kratkem času spečemo okusen domač kruh. Pa si kar poglejmo nekaj receptov za kruh brez kvasa, vse od klasičnega, pa do pirinega, rženega in celo ajdovega, pa takšnega s semeni, iz mandljeve moke, s skuto in tudi takšnega, brez moke za vse, ki moke ne uživate.

100 % ajdov kruh brez kvasa

Pristnega okusa po ajdovi moki in zelo rahel. Priprava pa je zelo enostavna, v le nekaj korakih.

Polnozrnat pirin kruh brez kvasa in vzhajanja

Bolj enostavno skorajda ne gre. Odmeriš sestavine, jih premešaš, daš testo v pekač, vse skupaj potisneš v pečico in … polnozrnat pirin kruh brez kvasa in vzhajanja je že pečen in pripravljen. Njegova skorjica je lepo hrustljava, notranjost pa mehka in rahla.

Pirin kruh s sezamovimi semeni

Ni potrebno čakati na vzhajanje in dodamo mu lahko različna semena po želji.

Fit kruh brez moke

Če spadate med tiste, ki se izogibate ogljikovim hidratom, med tiste, ki ne smejo zaužiti glutena ali med tiste, ki imate radi spremembe, potem je fit kruh brez moke ravno pravi za vas. Kruh je po teksturi bolj rahel, poln polnozrnatega okusa in svež ostane več dni.

Puhasti skutini kruhki

Puhasti skutini kruhki ne vsebujejo kvasa, zato ni potrebno čakati, da vzhajajo. So izredno mehki in puhasti.

Mini bombetke iz mandljeve moke

Bi jedli kruh, ki ni tako redilen in vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov? Ste mogoče na dieti ali imate alergijo na gluten, pa imate vseeno željo po kruhu? Super izbira so mini bombetke iz mandljeve moke in kar je najboljše – priprava je enostavna in hitra, kruhki pa so božanskega okusa. Primerne tudi za LCHF.

Odličen pirin kruh

Pirin kruh je zdrav, okusen in pripravljen brez gnetenja, zato ga lahko naredi vsak laik.

Domači kruh brez kvasa

Domači kruh brez kvasa vsebuje kanček domačnosti, prijetno zadiši iz pečice, poleg tega pa blagodejno deluje na celo telo.

Polnozrnate križ-kraž žemljice

Sama priprava je zelo enostavna in vam bo vzela le 15minut.

Pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja

Zdrav pirin kruh brez gnetenja in vzhajanja bo prihranil čas, saj ga ni treba gnesti niti vzhajati in gre lahko takoj v pečico. Od samega začetka do pečenega kruha, po katerem bo dišalo naokoli, boste rabili (vključno s peko) 75 minut.

Ržen kruh brez vzhajanja

Kruh je zelo hitro narejen. Namesto kvasa uporabimo vinski kamen. Vse pa lahko pripravimo v samo eni posodi.

Pirine beljakovniske štručke

Zdrave beljakovinske štručke so visok vir beljakovin in so odlične za zajtrk.

Hrustljavi kruhki s semeni

Hrustljavi kruhki s semeni so idealni za zajtrk, malico ali kar tako za grizljanje. Na njih se odlično poda maslo z medom, zraven pa skodelica čaja.

Kruhki brez moke

In spet smo tu, želimo si kruha, pa smo na dieti brez moke in glutena. Le kaj narediti v tem primeru? Našla sem odlično alternativo, s katero boste v vašo ‘dietno’ prehrano vnesli ne le potrebne zdrave maščobe, pač pa tudi veselje in razvajanje brbončic.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor