Omaka iz topinamburja in bazilike
Prav posebna hladna omaka iz topinamburja, z dodatkom bazilike, vam bo popestrila jedilnik. Recept je zelo enostaven, saj je potrebno
Preberi večPrav posebna hladna omaka iz topinamburja, z dodatkom bazilike, vam bo popestrila jedilnik. Recept je zelo enostaven, saj je potrebno
Preberi večLososova omaka z brokolijem in špinačo je mešanica sestavin različnih okusov, ki skupaj tvorijo kremasto omako za testenine, riž, njoke,
Preberi večBešamel omako pripravimo zelo preprosto in hitro, uporabimo pa jo za gratiniranje več vrst jedi. Uporabimo jo lahko za pripravo
Preberi večKorenčkova omaka je preprosta omaka iz korenja in čebule, ki ji za okus dodamo nekaj sestavin, da poudarimo sladkobo. Omaka
Preberi večGobova omaka s kremnim sirom je polnega okusa, za povrh še zelo hitro pripravljena in iz zgolj nekaj sestavin. Pravzaprav
Preberi večV sezoni gobarjenja si privoščimo marsikatero gobjo jed, saj so vse te jedi najboljše iz sveže nabranih, raznovrstnih gob. Lahko
Preberi večČe imate doma veliko zelenjave, ki je ne morete pojesti sproti, si naredite tole odlično zelenjavno omako, ki se zelo
Preberi večČe želite nekaj posebnega, malo posebno omako z več okusa kot so zgolj kuhane omake, potem je prava odločitev omaka
Preberi večVonj pehtrana me vedno spomni na pehtranovo potico, ki jo obožujem, ali na piškote. Nikoli pa si nisem mislila, da
Preberi večBlitvo najpogosteje pripravimo skupaj s krompirjem v kosih, ampak nam taka ni preveč všeč, zato pa obožujemo blitvo v omaki.
Preberi večPor s krompirjem in maslom je okusna priloga, ki je primerna za vse vrste pečenega ali kuhanega mesa, lahko ponudimo
Preberi večKadar imam na voljo šparglje, jih najraje preprosto narežem na kolobarčke in podušim, potem pa jim dodam druge sestavine, da
Preberi večKumare z jabolki v omaki so okusna priloga, rahlo kislo-sladkobnega okusa, ki se odlično poda kuhanemu ali praženem krompirju, kakor
Preberi večKislo repo nam je vedno kuhala stara mama, ki je naredila odlično. Kljub temu je dolgo časa nisem želela niti
Preberi večTo je bila prva jed, ki sem se jo naučila skuhati povsem samostojno. Priprava je torej zelo enostavna, vzela pa
Preberi večČe radi nabiramo gobe, si iz njih lahko pripravimo kakšno okusno omako ali pa jih shranimo in kaj dobrega iz
Preberi večTatarsko omako imam zelo rada na pici, ob toplem sendviču, obvezno pa jo ponudim tudi poleg fondija. Tista iz picerije
Preberi več