Izvrstni velikonočni recepti za vse okuse
Print Friendly, PDF & Email

Velika noč se bliža in praznična miza je takrat bogato obložena, spodaj boste našli prek 80 izvrstnih velikonočnih receptov, ki bodo zadovoljili vse okuse. Predvsem pa – jedi in sladice po teh receptih bodo zagotovo uspele.

Izvrstni velikonočni recepti za vse okuse

Kvašene dobrote

V velikonočnem času ne moremo mimo kvašenih dobrot. Tu so sladki kruh, pinca, pletenice, pogače, boljši domač kruh, gnezdeca za pirhe, kvašeni zajčki in seveda potice z različnimi polnili.

Ostale sladke velikonočne dobrote

Potice

In nenazadnje še potica, kraljica slovenske kulinarike. Mmmmm … koliko nadevov. Kateri je vaš najljubši? V nadaljevanju vam ponujamo 20 najbolj branih receptov za potice in ne glede na to katerega boste izbrali, je uspeh zagotovljen.

In še nekaj malo drugačnih, a zato nič manj okusnih potic

Več o sami potici, slovenski kulinarični posebnosti in trikih pri peki pa tule: Potica slovenska kulinarična posebnost.

Šunka, velikonočna jajčka in hren

Ni velike noči brez šunke ob spremljavi hrena in velikonočnih jajčk. Tu je nekaj idej, kako jih pripraviti.

Šunka in druge mesne velikonočne dobrote

Velikonočna jajčka

Ideje za barvanje velikonočnih jajčk – prihov

Še nekaj idej kako pobarvati jajca v prekrasne pirhe.

Ne spreglejte pa niti nasveta kako skuhati jajca, da lupina pri tem ne poči in kako skuhati trdo kuhana jajca.

Hren

Hren je zelo zdrav in nanj bi se vsekakor morali spomniti večkrat, ne le tekom velike noči. Tu je nekaj idej, kako pripraviti hren. 

Presne in veganske velikonočne dobrote

Tudi na tiste, ki se prehranjujete vegansko, nismo pozabili.

Ne glede na to kateri recept boste izbrali letošnjo veliko noč, v vsakem primeru je uspeh zagotovljen.

Želim vam lepe praznike in praznično mizo polno dobrot in topline.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor