Hren kot priloga
Print Friendly, PDF & Email

Hren veliko ljudi je samo za veliko noč. Moja babi pa ga je vedno delala tudi čez vse leto. Jaz ga imam zelo rada, zato ga je velikokrat skoraj zmanjkalo že pred veliko nočjo.  Zelo dober je tudi za zdravje, saj vam, če ste prehlajeni, odpre sinuse. Priporočam, da ga dodate svoji prehrani čez vse leto, saj ima v sebi veliko vitamina C in B ter krepi tudi vaš imunski sistem.

Hren kot priloga

Pripomočki za pripravo hrena kot priloge:

  • nož
  • žlica
  • merilna žlička oz. merilna posoda
  • posoda
  • ribežen

Sestavine za pripravo hrena kot priloge

  • 40 g naribanega hrena
  • 20 ml olivnega olja
  • 15 ml kisa
  • pol žlice drobtin

Kako pripravimo hren kot prilogo:

Z nožem obrežem hren in ga naribam. Hren je zelo močan, zato priporočam, da si med ribanjem daste kruh v usta. Meni to pri rezanju čebule in ribanju hrena vedno pomaga.

20160310_171040

Naribanemu hrenu dodam olivno olje, kis in žlico drobtin. Vse skupaj zmešam in pospravim v kozarec za v vlaganje ali samo v posodo, katero pokrijem in postavim v hladilnik.

hren kot priloga

Hren ponudim kot prilogo za veliko noč ali ga jem kot prilogo na kruhu skozi celo leto.

hren kot priloga

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor