Hren kot priloga
Hren veliko ljudi je samo za veliko noč. Moja babi pa ga je vedno delala tudi čez vse leto. Jaz ga imam zelo rada, zato ga je velikokrat skoraj zmanjkalo že pred veliko nočjo. Zelo dober je tudi za zdravje, saj vam, če ste prehlajeni, odpre sinuse. Priporočam, da ga dodate svoji prehrani čez vse leto, saj ima v sebi veliko vitamina C in B ter krepi tudi vaš imunski sistem.
Pripomočki za pripravo hrena kot priloge:
- nož
- žlica
- merilna žlička oz. merilna posoda
- posoda
- ribežen
Sestavine za pripravo hrena kot priloge
- 40 g naribanega hrena
- 20 ml olivnega olja
- 15 ml kisa
- pol žlice drobtin
Kako pripravimo hren kot prilogo:
Z nožem obrežem hren in ga naribam. Hren je zelo močan, zato priporočam, da si med ribanjem daste kruh v usta. Meni to pri rezanju čebule in ribanju hrena vedno pomaga.
Naribanemu hrenu dodam olivno olje, kis in žlico drobtin. Vse skupaj zmešam in pospravim v kozarec za v vlaganje ali samo v posodo, katero pokrijem in postavim v hladilnik.
Hren ponudim kot prilogo za veliko noč ali ga jem kot prilogo na kruhu skozi celo leto.
Dober tek!