Polnjen velikonočni kruh
Print Friendly, PDF & Email

Za Veliko noč si privoščite prav poseben praznični kruh, polnjen s salamo, sirom in jajci, ki ga enostavno pripravimo. Gostje in vaši najbližji bodo navdušeni. Polnjen velikonočni kruh je izvrsten kot domiselna predjed, lahko pa ga postrežete tudi kot glavno jed. Zraven seveda ne smeta manjkati hren in mlada čebula.

Polnjen velikonočni kruh

Polnjen velikonočni kruh – pripomočki

  • pekač (30cmx11cm)
  • skleda
  • kozica
  • nož
  • ribežnik
  • čajna žlička
  • skodelica
  • valjar

Polnjen velikonočni kruh – sestavine

(za 8 oseb)

  • 100 g kuhanega pršuta
  • 100 g pečene šunke
  • 100 g naribanega sira (gauda)
  • 4 kuhana jajca (olupljena)
  • 500 g moke
  • 1 sveži kvas (42 g)
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica soli
  • 300-330 ml tople vode
  • olivno olje

Polnjen velikonočni kruh – postopek

V skodelico nalijemo vodo (300 ml). V vodo damo zdrobljeni kvas, sladkor in eno čajno žlico moke. Skodelico pokrijemo in damo na toplo (bližina radiatorja), ter pustimo stati 10 minut, da kvas vzide.

Polnjen velikonočni kruh

Preostalo moko presejemo in pomešamo s soljo. Postopoma dodamo vzhajani kvas in zamesimo testo. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati približno 30 minut.

Polnjen velikonočni kruh

Nato testo še enkrat premesimo in razvaljamo na pomokani površini.

Polnjen velikonočni kruh

Po razvaljanem testu razporedimo kuhan pršut, pečeno šunko in sir. Jajca postavimo ob rob. Vse zavijemo v rolado.

Polnjen velikonočni kruh

Kruh damo v naoljen pekač in ga pustimo vzhajati še 20 minut. Pekač damo v pečico in pečemo na 180-200 stopinj Celzija približno 60 minut.

Polnjen velikonočni kruh

Polnjen velikonočni kruh serviramo dokler je še topel.

Polnjen velikonočni kruhDober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.6]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor