Kako skuhati jajce, ne da bi lupina počila?
Print Friendly, PDF & Email

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da je med kuhanjem jajc, jajčna lupina počila? Priznam, meni pogosto. Prav neprijetno je bilo v času velikonočnih praznikov, ko sem želela na mizo postaviti lepo pobarvana jajčka, pa se je zaradi počene jajčne lupine obarval tudi del jajc pod lupino.

A sem uspela tej neljubi zadevi narediti konec.

In kako skuhati jajce, ne da bi med kuhanjem njegova lupina počila? Sledite mojemu nasvetu.

Kako skuhati jajce, ne da bi lupina počila?

Kako skuhati jajce, ne da bi lupina počila?

Previdno položimo jajca v posodo za kuhanje. Paziti moramo, da se med seboj ne dotikajo. Dodamo 1 žlico soli in nalijemo mrzlo vodo.
na zmernem ognju kuhamo 5-7 minut. Štejemo od časa, ko voda zavre.

Kako skuhati jajce, ne da bi lupina počila?

Zalijemo z mrzlo vodo.
Zalijemo z mrzlo vodo.

Odstavimo z ognja in pustimo nekaj časa v posodi. S pomočjo velike žlice jih previdno prestavimo na krožnik.

Kako skuhati jajce, ne da bi lupina počila?

Če se boste nasveta držali v celoti, vam nobena jajčna lupina ne bo več počila med kuhanjem.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor