Presni jajček
Print Friendly, PDF & Email

Velika noč bo kmalu tukaj, zato sem se odločila, da naredim presni jajček za tiste, ki ne smejo ali ne jedo pirhov. Jajček je narejen iz datljev, kokosove moke in zmletih lešnikov ter rožičeve moke. Namesto datljev lahko uporabite tudi suhe slive, namesto lešnikov pa orehe. Lahko vam pomagajo otroci  tako pri mletju sestavin, kot pri polnjenju jajčka. Meni moj sin vedno pomaga pri mletju, je pa tudi prvi v vrsti, ko je treba narejeno poiskusiti. 🙂
Naj bo velika noč zdrava in polna pirhov tudi za tiste, ki ne smejo uživati jajc.

Pripomočki za presni jajček

  • palični mešalnik s posodo
  • merilna žlička
  • žlica in žlička
  • nož in deska
  • 2 (dve polovički) silikonska ali plastična modela za jajčka (87x60x29 mm)
  • tehtnica
  • prozorna folija (da bo šel jajček lažje ven)
  • zobotrebec, ki bo polovički držal skupaj

Sestavine za presni jajček

Za 1 presni jajček

  • 80 g datljev
  • 20 g kokosove moke
  • 20 g zmletih lešnikov
  • pol žličke cimeta
  • za noževo konico vanilije v prahu
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 10 g rožičeve moke

Kako pripravim presni jajček

Datlje najprej narežem, da se bodo lažje zmleli (če imate čas, jih lahko tudi prej namočite za 1 uro v 100 ml kokosovega mleka in nato dodate ostale suhe sestavine). Vse skupaj zmeljem.

V polovički modela za jajček sem najprej dala prozorno folijo, da bosta šli polovički jajčka lažje ven (lahko tudi brez folije). Z žlico sem napolnila modela in ju dala za vsaj pol ure v hladilnik.

Polovički sem vzela ven iz modela in ju zložila skupaj (lahko uporabite tudi zobotrebec da bosta lažje držala skupaj)

Zdravo sladkanje vam želim tudi na veliko noč!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor