Čokoladna potica z bučo in mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna potica z bučo in mandlji je odlična kombinacija okusov. Potica je zelo sočna in okusi hohaido buče, mandljev ter skute se lepo dopolnjujejo med seboj. Čokoladna potica z bučo in mandlji je narejena brez jajc, saj jih pri nas ne uživamo. Naredite si letos drugačno potico.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Sestavine za čokoladno potico z bučo in mandlji

  • pekač za potico velikosti 30×12 cm
  • električni mikser z gnetilkami (lahko zamesite tudi ročno)
  • podloga za valjanje testa
  • valjar

Sestavine za čokoladno potico z bučo in mandlji

Za testo:

  • 210 g bele pirine moke
  • 20 g pravega kakava
  • 150 ml toplega ovsenega napitka
  • 20 g kokosovega olja
  • 30 g kokosovega sladkorja (po želji lahko daste več sladkorja)
  • ščepec soli
  • 7 g suhega kvasa

Za nadev:

  • 200 g kuhane hokadio buče
  • 40 g skute (jaz sem uporabila kozjo skuto)
  • 40 g mletih mandljev
  • 2 žlici riževega sirupa (lahko tudi drugo sladilo)

Kako naredimo čokoladno potico z bučo in mandlji

Najprej se lotimo testa; v posodo odmerim suhe sestavine: moko, kakav, sladkor, sol in suhi kvas. Na štedilniku stopim kokosovo olje, ki ga vlijem v posodo k ostalim sestavinam. Olje samo stopimo in ga ne pogrevamo.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Tudi ovsen napitek pogrejem, toliko, da je mlačen, ne sme biti prevroč in ga počasi, med mešanjem z mešalnikom dolivam. Ko je testo oblikovano, posodo v kateri je, pokrijem s prtičkom in postavim nekam na toplo za vsaj eno uro, da testo vzhaja. Jaz sem posodo postavila, kar v predhodno ogreto pečico za eno uro (50 °C). Pečica je med vzhajanjem ugasnjena. Testo naj vzhaja tako dolgo, da se podvoji.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Ko testo vzhaja naredim nadev. Hokaido bučo olupim ter jo narežem na koščke, denem jo v posodo, zalijem z vodo da je pokrita in ko zavre, jo kuham 10 – 15 minut toliko, da postane mehka. Kdaj je buča dovolj kuhana, lahko poizkusite z vilicami, ki jih zapičite v koščke. Kuhani buči odlijem vodo ter jo zmečkam z vilicami in jo še enkrat precedim skozi cedilo, da spusti vodo.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

V posodo poleg buče odtehtam skuto (jaz sem uporabila kozjo, vi lahko klasično), mlete mandlje ter rižev sirup. Lahko uporabite tudi drugo sladilo. Nadev zmešam skupaj.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Ko je testo vzhajalo, ga na pomokani površini razvaljam v pravokotnik.  Razvaljam ga na debelino cca. 3 milimetre  in pri tem upoštevam, da je krajša stranica enaka dolžini pekača. Testo premažem z nadevom.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Vse skupaj previdno zavijem in položim v pekač (jaz si pomagam tako, da potico prekrijem s pekačem in jo potem s podlogo skupaj obrnem). Potico pečem v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 160 °C 30 – 40 minut. Potico pustim še par minut v ugasnjeni pečici. Ohlajeno razrežem.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Čokoladna potica bučo in mandlji je pripravljena, da uživamo v njenem okusu.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Uživajte v neverjetni kombinaciji okusov.

Še nekaj mojih potic:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor