Polnjena čokoladna jajčka
Recept je namenjen tistim, ki se želite posladkati z doma narejenimi čokoladnimi jajčki oziroma pralineji, ki ne vsebujejo toliko sladkorja in dodatkov. Narejena so iz kakavovega masla, kokosovega olja in čistega kakava in ne vsebujejo nobenih mlečnih izdelkov, saj so polnjena z vegansko mascarpone kremo. Za sladilo sem dodala agavin sirup.
Čokoladna jajčka sem naredila za svojega sedemletnika, ki ne sme uživati mlečnih izdelkov.
Mmmm, čokoladna jajčka z marskapone kremo … Odlična so, poskusite!
Pripomočki za polnjena čokoladna jajčka
- modelčki za pralineje, jaz sem jih uporabila v obliki jajčkov (4 x 3 cm)
Sestavine za polnjena čokoladna jajčka
Za cca. 10 pralin (odvisno od modela):
- 30 g kakavovega masla
- 10 g kokosovega olja
- 3 žlice agavinega ali riževega sirupa
- 20 g čistega kakava
Za polnilo:
- 6 g veganskega marskaponeja, lahko tudi klasičen
Kako naredim polnjena čokoladna jajčka
V posodo odtehtam: kakavovo maslo, kokosovo olje in agavin sirup ter 20 g čistega kakava (kakav v prahu). Na zelo nizki temperaturi počasi stopim kakavovo maslo z ostalimi sestavinami. Zelo pomembno je, da maso med topljenjem ves čas mešam.
Čokolado prelijem v modelčke za pralineje. Iz marskapone kreme naredim manjše kroglice (v velikosti graha), ki jih potopim v čokoladna jajčka.
Vse skupaj pustim nekaj ur oz. še boljše čez noč, v hladilniku. Čokoladna jajčka previdno odstranim iz modelčkov.
Domača polnjena čokoladna jajčka, primerna tudi za vegane, so pripravljena.
Verjamem, da bodo otroci (in otroci po srcu) navdušeni!