Jabolčni hren
Po starem domačem izročilu, naj bi bila nedeljsko kosilo sestavljeno iz goveje juhe, krompirja, govedine in jabolčnega hrena. Zakaj bi hren kupovali, ko pa si ga lahko pripravite sami. Bo bolj okusen je kot kupljen, pa verjetno tudi malo bolj hud :).
Jabolčni hren – pripomočki:
- večja skleda
- strgalo za lupljenje jabolk
- ribežen
- manjši kozarec
Jabolčni hren – sestavine
Za 7 oseb:
- 4 jabolka
- 1 velika korenina hrena
- 2 dl kisa za vlaganje
- ščep soli
- 6-7 žlic sladkorja
Jabolčni hren-postopek:
Jabolka operemo pod tekočo vodo in olupimo.
Z ribežnom naribamo čisto korenino hrena. Dodamo kis, sladkor in sol ter dobro premešamo.
Del hrena damo v manjši kozarček, dobro zapremo in shranimo za naslednjič v hladilniku.
Ostalemu hrenu dodamo naribana jabolka, dobro premešamo.
Tako, jabolčni hren je pripravljen, da ga postrežemo zraven domače govedine.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.1]