Jabolčni hren
Print Friendly, PDF & Email

Po starem domačem izročilu, naj bi bila nedeljsko kosilo sestavljeno iz goveje juhe, krompirja, govedine in jabolčnega hrena. Zakaj bi hren kupovali, ko pa si ga lahko pripravite sami. Bo bolj okusen je kot kupljen, pa verjetno tudi malo bolj hud :).

Jabolčni hren

Jabolčni hren – pripomočki:

  • večja skleda
  • strgalo za lupljenje jabolk
  • ribežen
  • manjši kozarec

Jabolčni hren – sestavine

Za 7 oseb:

  • 4 jabolka
  • 1 velika korenina hrena
  • 2 dl kisa za vlaganje
  • ščep soli
  • 6-7 žlic sladkorja

Jabolčni hren-postopek:

Jabolka operemo pod tekočo vodo in olupimo.

Jabolčni hren 1

Z ribežnom naribamo čisto korenino hrena. Dodamo kis, sladkor in sol ter dobro premešamo.

Jabolčni hren 2

Del hrena damo v manjši kozarček, dobro zapremo in shranimo za naslednjič v hladilniku.

Jabolčni hren 3

Ostalemu hrenu dodamo naribana jabolka, dobro premešamo.

Jabolčni hren 4

Tako,  jabolčni hren je pripravljen, da ga postrežemo zraven domače govedine.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor