Presna čokoladna jajčka
Print Friendly, PDF & Email

Presna čokoladna jajčka sva naredila skupaj z mojim 5-letnikom in moram povedati, da sva zelo uživala. Recept za jajčka sva kar nekaj časa preizkušala, da sva končno ujela okus, ki naju je prepričal. Narejena so zelo enostavno, saj zanje potrebujete samo datlje, kakav v prahu, rožičevo moko ter zmlete lešnike ali mandlje.

Jajčka lahko naredite s svojimi otroki tudi v času velike noči. Verjamem, da bodo nad njimi zelo navdušeni in da bo jajčk kar hitro zmanjkalo. Vsaj pri nas je bilo tako. 🙂

Pripomočki za presna čokoladna jajčka:

  • dober mešalnik
  • posoda za namakanje datljev
  • nož in deska
  • žlica
  • tehnica

Sestavine za presna čokoladna jajčka:

Za cca. 12 jajčk:

  • 100 g datljev (jaz sem uporabila datlje brez dodanega sladkorja)
  • 40 g rožičeve moke
  • 4 g kakava v prahu
  • 90 g zmletih mandljev ali lešnikov
  • voda za namakanje datljev

Kako naredimo presna čokoladna jajčka:

Presna jajčka so res narejena zelo hitro, samo predpriprava je pomembna. Najprej samo narežem datlje in jih prelijem z vodo. Lahko se namakajo par ur ali čez noč, potem vodo odlijem. Če imate močen mešalnik, lahko dodate še ostale sestavine in jih samo zmešate v mešalniku. Jaz sem naredila malo drugače, saj sem najprej zmešala samo datlje in rožičevo moko ter kakav.

Zmesi sem dodala še zmlete mandlje in še enkrat vse skupaj zmešala.

Maso sem pobirala z žlico in jo z rokami oblikovala v obliko jajčk (jajčka lahko naredite tako velika, kot želite). Po nasvetu sina sem jih postavila v silikonski modelček v obliki jajčk. Če tega modela nimate, lahko jajčka samo preložite na krožnik in jih daste za par ur v hladilnik. Presna jajčka postanejo še boljša, če jih pustite čez noč.

Kdor želi, lahko jajčka potrese še s kokosovo moko ali jih okrasi z lističi mandljev ali z drobno nasekljani lešniki.

Uživajte v zdravih čokoladnih jajčkih.

Če imate radi presne sladice, je tukaj še nekaj receptov zanje:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor