70 najbolj priljubljenih receptov za piškote
Pred vami je 70 idej in receptov za peko piškotov, ki jih enostavno morate preizkusiti. Izbrani so najbolj brani in priljubljeni recepti, ki vas ne bodo razočarali in pustili ravnodušnih. Naj se peka piškotov začne …
Čokoladni piškoti, enostavne priprave z okusom, ki preseneti.
69. Rustikalni piškoti z orehi, korenčkom in temno čokolado
Preprosti starinski piškoti, ki spominjajo na piškote naših babic, ki so pri peki piškotov večkrat uporabljale rženo moko.
Nežna, bela angelska krila, ki nas povsem raznežijo in napolnijo s toplino ljubezni. Njihov okus je nežen, maslen, z okusom pomaranče.
So čudovito krhki in imajo prijeten okus po mandljih.
66. Čokoladno kavni piškoti (razpokančki)
Okusni, mehki in v ustih se topeči čokoladno kavni piškoti bodo všeč vsem ljubiteljem kave. In čokolade.
65. Masleni vaniljevi piškoti brez jajc
Izjemno enostavni za pripravo, dišeči, krhki in v ustih se topeči masleni vaniljevi piškoti bodo že med peko poskrbeli, da bo vaš dom preplavil omamen vonj po vanilji.
Priprava mandljevih lchf piškotov (spečemo jih lahko tudi na klasičen način) je povsem preprosta, uživali pa bomo prav v vsakem grižljaju, obdaja ga hrustljava skorjica, sredica pa je sočna in mehka.
Poleg nepričakovane zelene barve, vas bo navdušil pridih domačnosti in harmoničen preplet sladkega s slanim.
62. Francoske blazinice s pistacijami in arašidi
Všeč bodo še posebej ljubiteljem oreščkov. Kakav, pomaranča, maslo, pistacije, arašidi in mandlji so glavni okusi, zaradi katerih so tile piškoti res posebno slastni.
61. Kakavovo pomarančni piškoti
Sestavljeni so iz dveh delov testa, v enega dodamo kakav, v drugega pa pomarančni sok in lupinico. Kakav v prahu in pomarančna lupinica se lepo podata eden z drugim.
60. Breskvice iz biskvitnih piškotov
Sladke, male breskvice so pecivo, ki vedno očarajo. Po tem receptu so pripravljene brez peke.
59. Brizgani piškoti
So eni izmed enostavnejših piškotov, ki pa presenetijo s svojim odličnim okusom in krhkostjo.
58. Cimetove zvezdice iz mletih mandljev
Cimetove zvezdice odlikujejo hrustljava skorjica in mehka sredica ter značilna aroma cimeta.
57. Praznični stekleni piškoti
Stekleni piškoti niso vsakdanji piškoti. Že po videzu in barvah kar kričijo, da napovedujejo decembrske praznike. Lahko jih uporabite tudi kot okraske na novoletni smrečici.
56. Ajdovi piškoti
So zelo krhki in rahli, naše brbončice pa razveseli okus marmelade, katero prekriva čokolada. Priprava pa nadvse enostavna. Vsekakor piškoti po katerih boste segli znova in znova …
Navadni piškoti so tisti stari dobri klasični piškoti, ki sem jih z modelčki delala že kot majhna deklica. Aktualni so celo leto, le obliko prilagodimo praznikom primerno.
54. Prepognjeni piškoti s skuto
Prepognjeni piškoti s skuto so izredno zanimivi na pogled in zelo primerna sladica za vse ljubitelje skute in skutnega testa. Priprava je preprosta in hitra.
Mehki cimetovi piškoti, čaj, vonj po božiču, topla odeja in dobra knjiga ali prijetna družba.
52. Čokoladni orehi
Čokoladni orehi se ponašajo z zelo krhko piškotno teksturo, ki se kar topi v ustih, in ustvarja prijeten okus po orehih, piko na i pa ji doda še čokoladni okus polnila. Mmmmm … le kdo bi se jim lahko uprl?
51. Praznični piškoti snežinke
Piškoti snežinke popestrijo pogrinjek in ustvarijo praznično vzdušje. Za božične praznike nas sigurno ne bodo pustile ravnodušne.
Testo je pod roko drugačno, od klasičnega krhkega za piškote. Piškoti pa so izredno dobri in topljivi v ustih.
Recept za te medenjake je zelo star, pa vendar so vsako leto, ko jih naredim, boljšega okusa.
So tisti stari dobri piškoti, ki imajo okus po nostalgiji, popeljejo me v otroška leta, ko je tako zelo lepo dišalo, kadar jih je mama pekla.
47. Cimetovi piškoti brez moke
Za izdelavo tako potrebujete le 4 glavne sestavine in 20 minut časa (+čas za peko). Mmmmmm … naj zadiši po cimetu!
46. Kokosovi poljubčki brez moke
So rahli, enostavni in hitro pripravljeni. Za njihovo pripravo potrebujemo le 4 glavne sestavine.
45. Orehovi piškoti z limonino sredico
Božanska kombinacija orehov, masla in limone. Orehovi piškoti z limonino sredico so krhki navzven in rahlo mehki navznoter – v ustih se kar stopijo. Enostavni za pripravo in odlični za vse priložnosti.
So dobri, hrustljavi in lahko jih opremimo z vsemi dodatki, ki nam pašejo. Oblijemo jih lahko s čokolado, posipamo s sladkorjem, polnimo z marmelado in še veliko drugih načinov obstaja, kako si jih prilagodimo svojemu okusu.
Speculaas piškoti so polni dišečih začimb. In prav zaradi fantastične mešanice začimb so najbolj dišeči piškoti, kar jih poznam. So izredno hrustljavi in presenetljivo enostavno jih je pripraviti.
42. Orehovi žepki
Klasični žepki, v katerih pa se skriva orehov nadev in ne marmelada. Za povrh pa ne vsebujejo veliko sladkorja, saj je edini sladkor, ki ga uporabimo tisti, v katerem piškote povaljamo.
41. Orehovi rogljički s cimetom
Orehovi rogljiči s cimetom bodo dom napolnili s toplino, saj bo že njihov vonj poskrbel za dobro mero domačnosti.
40. Salovčki – žepki z marmelado
Salovčki – žepki z marmelado, so vrsta piškotov, ki so zelo rahli in okusni, da se kar topijo v ustih.
39. Nežni beljakovi poljubčki s čokolado
Sladkosnedi prstki segajo po njih, vse dokler jih ne zmanjka. Nežni beljakovi poljubčki s čokolado so odlična ideja, ko ne vemo kam z beljaki. Da pa to ne bodo ‘navadni’ beljakovi poljubčki, jih potopimo še v čokolado, ki jih naredi še posebno zapeljive.
38. Mehki piškoti s koščki čokolade
So mehki in čokolada se lepo stopi v ustih. Edina njihova pomanjkljivost je, da jih prehitro zmanjka.
Priprava je povsem enostavna in hitra, piškoti pa odlični.
Išlerji so piškoti iz krhkega orehovega testa, v obliki mini tortic, s čokoladno kremo in čokoladnim prelivom. V ustih se kar topijo in ustvarijo eksplozijo nepozabnega okusa.
35. Orehovi rogljički brez jajc
Klasični orehovi rogljički za ljubitelje orehov in preprostih piškotov polnega okusa. Tokrat v izvedbi brez jajc.
34. Eno testo – več vrst piškotov
Ste se kdaj spraševali, kako bi bilo enostavno narediti več vrst piškotov iz enega testa. Pred vami je eden od receptov, kateri vam bo zagotovo v pomoč pri praznični peki. Preizkusite ga, zagotovo vam ne bo žal!
33. Razpokančki s kokosom in lešniki
Ne vsebujejo moke, naredimo jih v najkrajšem možnem čas, kokos in lešniki pa se med seboj odlično dopolnjujejo.
Odlični, enostavni domači piškoti, ki so tudi lepi na pogled. Vse kar potrebujete je malo volje, nekaj časa in testomat.
So prijetno masleno vaniljevega okusa, izredno hrustljavi in popolnoma enostavni. Zaradi svetlečega kristalnega posipa, kljub svoji preprostosti, dajejo videz popolne dovršenosti.
Le kdo jih ne pozna? Okusni piškoti, pri peki katerih bo prijetno dišalo po cimetu, ingverju in klinčkih …
29. Najboljši piškoti na testomat
So preprosti, okusni, krhki in enostavni za pripravit.
Hrustljava skorjica in mehka notranjost in okus po Nutelli.
so zelo enostavni za pripravo in v ustih se kar topijo. Lepo dopolnijo pladenj s piškoti na praznovanjih (in poidejo med prvimi), ali pa nas pocrkljajo s svojim res čokoladnim okusom ob skodelici kave ali čaja. Ponujajo pa tudi veliko možnosti pri samem oblikovanju.
Krhko testo, ki diši po vanilji, masleni okus in svežino kisle marmelade, nam zagotavljajo čudoviti masleni piškoti, ki so primerni prav za vse priložnosti.
So slastni, krhki piškoti s presenečenjem v sredini. Mak, ki ga vsebujejo, jih naredi še posebej zanimive in okusne.
24. Čokoladni piškoti s pisanim posipom
S čokoladnimi piškoti s pisanim posipom in s premazom marmelade, boste mnoge očarali.
23. Orehovi krapki
Orehovi krapki so piškoti, ki so odišavljeni s cimetom, za malce svežine pa poskrbi limonina lupinica. Nadev je prepreden s tankim slojem temne čokolade.
22. Limonino pomarančno limetini piškoti
Izjemno rahli piškoti z osvežilnim okusom citrusov. Ti piškoti so na mizi dober kontrast čokoladnim piškotom in vašo ponudbo piškotov res dobro popestrijo.
21. Strojni keksi
Strojni keksi so keksi naše in vaše mladosti. V bistvu jih že vrsto let pečemo prav vse generacije. So prijetno hrustljavi, z okusom po maslu, spremlja jih prijeten vonj vanilje ter svežina limone.
20. Čokoladni medenjaki s snegom
Čokoladni medenjaki s snegom so aromatični, okusni piškoti, ki so sladkani z medom, testo pa je pripravljeno brez jajc.
19. Masleni piškoti
Tile masleni piškoti nikoli ne razočarajo, saj so narejeni po receptu, ki je potoval iz generacije v generacijo.
Domači mehki vanilijevi rogljički so piškoti, ki so jih delale že naše babice. Ko smo že siti sladkarij in vsega, je ravno vanilijev rogljiček tisti, ki mu preprosto rečemo: “Ne morem več, a tebe še moram vzeti”. Ko zagrizemo vanj, se kar stopi v naših ustih.
17. Domači keksi
Lahko jih oblikujete s pomočjo testomata ali ročno, z modelčki. V vsakem primeru bodo odlični.
Primerni so za vse letne čase kot tudi za vse priložnosti.
Predstavljajte si, da ugriznete v piškot, katerega skorjica prijetno zahrusta, že naslednji hip pa vaše brbončice okušajo mehko sredico z okusom pomaranče.
14. Španski vetrci
Španski vetrci so beljakovi piškotki, zelo krhke in lomljive teksture.
13. Domače breskvice
Domače breskvice, narejene po tem receptu, imajo krhko lupinico in slastno sočno sredico.
So okusni in mehki in kar je najpomembnejše, gredo v slast tako otrokom kot odraslim.
Poleg čokolade se v njih skrivajo lešniki, mandlji, orehi in kakav.
10. Cimetove zvezdice z ingverjem
So ravno prav hrustljavi in razvajajo s cimetovo aromo, v ustih pa pustijo blag pikanten okus ingverja.
Krhki keksi z blagim okusom kokosa in s čokoladno konico.
Dišeči božični piškoti so prav zares praznični piškoti. Toplo dišijo, polni so sladkega okusa in še praznično obleko nosijo. Sam postopek peke je popolnoma enostaven, le okraševanje vzame kakšno minutko več časa.
So resnično mehki, da se kar topijo v ustih, njihov okus pa … mmmmm nebeški.
So polnega in osvežilnega okusa. Razpokančki so zunaj hrustljavi, sredica je pa mehka.
Imajo zelo močan okus čokolade, katero zaokroži svežina marmelade in nežen okus bele čokolade.
4. Nebeško dobri piškoti linške oči
So povsem preprosti, a vseeno očarajo vedno znova in znova.
So krhki in okusni. Kljub svoji preprostosti, ali pa prav zaradi nje, nas zagotovo ne pustijo ravnodušnih.
2. Dišeči in mehki medenjaki, ki se kar stopijo v ustih
Ta omamni vonj in mehka sredica … To so dišeči in mehki medenjaki, ki nam pričarajo praznične zimske dni tudi sredi poletja.
1. Čokoladni razpokančki, ki se kar topijo v ustih
Mehki piškoti, v katerih se skriva intenziven čokoladni okus. Njihova priprava pa zelo enostavna.
Le katere boste izbrali? Za še več idej pa pobrskajte tu.