Piškoti angelska krila
Print Friendly, PDF & Email

Peka piškotov pušča kulinariki domišljiji prosto pot. Tako so danes nastala nežna, bela angelska krila, ki nas povsem raznežijo in napolnijo s toplino ljubezni. Njihov okus je nežen, maslen, z okusom pomaranče.

piskoti-angelska-krila-24

Piškoti angelska krila – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • električni mešalnik
  • tehtnica
  • valjar
  • 2 x pvc vreča
  • pekač
  • peki papir

Za okraševanje:

  • dresirna vrečka za brizganje royal icinga (ledeni preliv)
  • nastavek za brizganje (luknjica 1 ali 2 mm)

Piškoti angelska krila – sestavine:

Za cca. 60 piškotov angelska krila

  • 300 g gladke moke
  • 180 g masla
  • 1 vrečica vaniljevega pudinga v prahu
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • pomarančna aroma

Sestavine za okrasitev:

  • royal icing
  • kokosovi kosmiči
  • srebrne perlice

Piškoti angelska krila – postopek:

V posodo za mešanje zrežemo maslo, dodamo sladkor v prahu in zmešamo, da se sestavini spojita.

piskoti-angelska-krila-1

Nato dodamo jajce in ponovno premešamo.

piskoti-angelska-krila-2

Nato primešamo pudingov prašek in dodamo par kapljic pomarančne arome.

Nasvet
Pomarančna aroma naredi piškotom res izraziti okus po pomarančah, vendar če ga nimate, lahko uporabite naribano pomarančno lupinico.

piskoti-angelska-krila-12

Moko primešamo postopoma, žlico po žlico in na koncu z rokami pregnetemo in oblikujemo kepo.

piskoti-angelska-krila-13

Testo razdelimo na dva enako težka dela in vsakega posebej damo v svojo pvc vrečko in kar v vreči razvaljamo na debelino 5 mm. Testo v vreči položimo na ravno podlago (tasa ali deska) in damo v zmrzovalnik, da zamrzne.

piskoti-angelska-krila-7

Najhitreje čez 1 uro ali katerikoli naslednji dan, ko želimo peči, vzamemo testo in zmrzovalnika, odstranimo pvc folijo in takoj začnemo izrezovati angelska krila. Izrezujemo hitro, da se nam testo ne bi odtalilo. Izrezovanje piškotov iz zamrznjenega testa je otročje lahko, mokanje ni potrebno, piškoti so lepih in enakih oblik in brez težav jih prenesemo na peki papir v pekaču.

piskoti-angelska-krila-8

Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 170 stopnij Celzija klasične peke, 9 do 10 minut oz. odvisno od pečice. pazimo, da piškoti ostanejo svetli.

piskoti-angelska-krila-9

Ko so pečeni, jih takoj odstranimo iz pekača. Najlažje je, da jih kar s peki papirjem dvignemo iz pekača.

piskoti-angelska-krila-10

Roaya icing zmešamo po navodilih iz vrečke. Ledeni preliv lahko naredite tudi v domači izvedbi.

piskoti-angelska-krila-11

Ohlajene piškote angelska krila okrasimo po lastni domišljiji. Jaz sem se odločila za beli preliv, na koncih sem posipala kokosove kosmiče, ki naj bi predstavljali angelsko perje in za večji efekt, konce kril okrasila s srebrnimi perlami.

piskoti-angelska-krila-15

Prijetno sladko angelsko sladkanje!

piskoti-angelska-krila-14

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor