Mehki kokosovi piškotki
Print Friendly, PDF & Email

Mehki kokosovi piškotki (biscotti al cocco) so resnično mehki, da se kar topijo v ustih, njihov okus pa … mmmmm nebeški. Ti kokosovi piškoti so vsekakor piškoti, ki jih morate poskusiti. Poleg tega je njihova priprava nadvse preprosta. Verjemite, postali bodo del vašega stalnega kuharskega repertoarja. 🙂

mehki-kokosovi-piskotki (13)

Pripomočki za mehke kokosove piškotke:

  • večja plastična posoda
  • metlica za stepanje
  • merilnik tekočin
  • kuhinjska tehtnica
  • čajna žlička
  • papir za peko
  • velik pekač (tisti, ki pride s pečico) 🙂
  • električna pečica
  • hladilnik
  • gosto cedilo

Sestavine mehkih kokosovih piškotkov:

  • 200 g kokosove moke
  • 140 g mletega sladkorja
  • 2 manjši jajci (celi)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor z aromo burbonske vanilje (lahko tudi navaden)
  • 90 g gladke moke
  • 0,8 dl sladke smetane
  • ščepec soli
  • mleti sladkor za posip

Sestavine zadostujejo za približno 1 pekač do 1 pekač in pol piškotov (odvisno od tega, kako velike piškotke boste naredili).

Postopek priprave kokosovih piškotkov:

V večjo plastično posodo damo jajci (celi), ščepec soli, sladkor in vaniljev sladkor. S pomočjo metlice zmešamo. Dodamo sladko smetano. Premešamo. Nato pa počasi dodajamo še kokosovo moko, ki smo ji primešali gladko moko in s pomočjo metlice umešamo v gostejšo zmes.

mehki-kokosovi-piskotki (3)Maso (zmes) za 1- 2 uri postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi. Nič ne bo narobe, če bo v hladilniku dlje. Tudi čez noč ne bo nič narobe.

Po preteku tega časa, maso vzamemo iz hladilnika, si pripravimo pekač, ga obložimo s papirjem za peko in pečico priklopimo na 180 °C.

Umijemo si roke in pričnemo z oblikovanjem mase. Kokosove piškotke oblikujemo tako, da z roko zajemamo maso in med dlanmi oblikujemo kroglice (približno v velikosti oreha), ki jih eno zraven druge polagamo na pekač. Kokosovi piškoti bodo med peko  še malo narasli, zato med posameznimi kroglicami pustite cca 1,5 – 2 cm prostora.

mehki-kokosovi-piskotki (6)pekač potisnemo v pečico, v kateri kokosove piškotke pečemo pri 180 °C 10-12 minut. Čas pečenja je odvisen tudi od velikosti piškotkov, ki jih boste oblikovali. Pečeni so, ko rahlo porumenijo.

mehki-kokosovi-piskotki (8)Piškote vzamemo iz pečice in jih še vroče posujemo z mletim sladkorjem v prahu (s pomočjo cedila).

mehki-kokosovi-piskotki (9)

Nato piškote pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo in jih šele nato vzamemo s pekača.  V kolikor boste kokosove piškotke  pekli vnaprej, jih shranite v posodi, ki dobro tesni. Tako shranjeni bodo še vedno mehki in odlični bodo počakali kar nekaj časa (tudi mesec dni in še malo).

mehki-kokosovi-piskotki (1)

Pa prijetno sladkanje!

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor