Mehki kokosovi piškotki
Print Friendly, PDF & Email

Mehki kokosovi piškotki (biscotti al cocco) so resnično mehki, da se kar topijo v ustih, njihov okus pa … mmmmm nebeški. Ti kokosovi piškoti so vsekakor piškoti, ki jih morate poskusiti. Poleg tega je njihova priprava nadvse preprosta. Verjemite, postali bodo del vašega stalnega kuharskega repertoarja. 🙂

mehki-kokosovi-piskotki (13)

Pripomočki za mehke kokosove piškotke:

  • večja plastična posoda
  • metlica za stepanje
  • merilnik tekočin
  • kuhinjska tehtnica
  • čajna žlička
  • papir za peko
  • velik pekač (tisti, ki pride s pečico) 🙂
  • električna pečica
  • hladilnik
  • gosto cedilo

Sestavine mehkih kokosovih piškotkov:

  • 200 g kokosove moke
  • 140 g mletega sladkorja
  • 2 manjši jajci (celi)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor z aromo burbonske vanilje (lahko tudi navaden)
  • 90 g gladke moke
  • 0,8 dl sladke smetane
  • ščepec soli
  • mleti sladkor za posip

Sestavine zadostujejo za približno 1 pekač do 1 pekač in pol piškotov (odvisno od tega, kako velike piškotke boste naredili).

Postopek priprave kokosovih piškotkov:

V večjo plastično posodo damo jajci (celi), ščepec soli, sladkor in vaniljev sladkor. S pomočjo metlice zmešamo. Dodamo sladko smetano. Premešamo. Nato pa počasi dodajamo še kokosovo moko, ki smo ji primešali gladko moko in s pomočjo metlice umešamo v gostejšo zmes.

mehki-kokosovi-piskotki (3)Maso (zmes) za 1- 2 uri postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi. Nič ne bo narobe, če bo v hladilniku dlje. Tudi čez noč ne bo nič narobe.

Po preteku tega časa, maso vzamemo iz hladilnika, si pripravimo pekač, ga obložimo s papirjem za peko in pečico priklopimo na 180 °C.

Umijemo si roke in pričnemo z oblikovanjem mase. Kokosove piškotke oblikujemo tako, da z roko zajemamo maso in med dlanmi oblikujemo kroglice (približno v velikosti oreha), ki jih eno zraven druge polagamo na pekač. Kokosovi piškoti bodo med peko  še malo narasli, zato med posameznimi kroglicami pustite cca 1,5 – 2 cm prostora.

mehki-kokosovi-piskotki (6)pekač potisnemo v pečico, v kateri kokosove piškotke pečemo pri 180 °C 10-12 minut. Čas pečenja je odvisen tudi od velikosti piškotkov, ki jih boste oblikovali. Pečeni so, ko rahlo porumenijo.

mehki-kokosovi-piskotki (8)Piškote vzamemo iz pečice in jih še vroče posujemo z mletim sladkorjem v prahu (s pomočjo cedila).

mehki-kokosovi-piskotki (9)

Nato piškote pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo in jih šele nato vzamemo s pekača.  V kolikor boste kokosove piškotke  pekli vnaprej, jih shranite v posodi, ki dobro tesni. Tako shranjeni bodo še vedno mehki in odlični bodo počakali kar nekaj časa (tudi mesec dni in še malo).

mehki-kokosovi-piskotki (1)

Pa prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 47 Povprečno: 4.2]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor