Odlični domači piškoti
Print Friendly, PDF & Email

S pomočjo “testomata” (besede v SSKJ ni, ustrezen slovenski opis bi bil: pištola za brizganje testa) lahko pripravimo odlične domače piškote, ki so tudi zelo lepi na pogled.

Kaj potrebujemo za odlične domače piškote:

  • posodo za mešanje testa
  • dve skodelici
  • kuhinjsko tehtnico
  • “testomat”
  • dva pekača
  • pečico

Sestavine za odlične domače  piškote:

  • 700 g mehke moke
  • 500 g masla
  • 200 g mletega sladkorja
  • 2 jajci
  • vanili sladkor
  • pecilni prašek
  • za izgotovitev: marelično marmelado, jedilno čokolado, kokosovo moko

Postopek priprave odličnih domačih piškotov:

V posodo za mešanje testa damo moko, mleti sladkor, pecilni prašek in vanili sladkor. V posodo ubijemo obe jajci in dodamo na tanke rezine narezano maslo.

piskoti4 - 1

Z rokami zamesimo v mehko, enakomerno, voljno testo. Zavijemo ga v PVC folijo in ga postavimo za dve uri počivati v hladilnik.

piskoti5 - 1

Spočito testo vzamemo iz hladilnika, pripravimo tri pekače in prižgemo pečico na 180 stopinj. Odtrgamo kepo testa, jo oblikujemo v valj in potlačimo v testomat tako, da iztisnemo ves zrak.

piskoti8 - 1

Na pekač s kratkimi pritiski iztiskujemo testo, dokler ne napolnimo celega pekača.

piskoti6 - 1

Postavimo v pečico za 6 minut oziroma dokler ne začne rob piškotov rahlo rjaveti.

piskoti7 - 1

V vmesnem času pripravimo nov pekač z iztisnjenimi piškoti. Ponavljamo dokler nam ne zmanjka testa. Ko so piškoti pečeni jih takoj poberemo iz pekača.

piskoti13 - 1

Po dva enaka piškota s spodnjo stranjo zlepimo z marelično marmelado.

piskoti10 - 1

Nad soparo raztopimo enako količino jedilne čokolade in masla. Zlepljeni polovici z enim koncem pomočimo v stopljeno čokolado in povaljamo v kokosovo moko.

piskoti11 - 1

Piškote zložimo v kovinsko posodo za hranjenje peciva. Najboljši so čez dva dni (če vzdržijo tako dolgo :-)).

piskoti3 - 1Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor