Mehki piškoti s koščki čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Zelo so mi všeč piškoti: “chocolate chip cookies” oziroma slavni piškoti s koščki čokolade, vendar me pri kupljenih moti to, da so pretrdi. Piškoti v tem receptu pa so mehki in čokolada se lepo stopi v ustih. Edina njihova pomanjkljivost je, da jih prehitro zmanjka.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Mehki piškoti s koščki čokolade – pripomočki:

  • 2 posodi za mešanje
  • metlica za mešanje
  • lonček za segrevanje masla
  • večji nož
  • deska za sekljanje
  • žlica za sladoled
  • pekač
  • plastična folija

Mehki piškoti s koščki čokolade – sestavine:

  • 280 g pšenične moke
  • Mehki piškoti s koščki čokolade1 čajna žlička sode bikarbone
  • 2 čajni žlički koruznega škroba
  • 1 čajna žlička soli
  • 170 g masla
  • 135 g rjavega sladkorja
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 200 g (temne) čokolade
  • po želji 100 g čokolade za okrasitev

Mehki piškoti s koščki čokolade – postopek:

Najprej narežemo čokolado na manjše koščke.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Nato v lončku na ognju ali v mikrovalovki stopimo maslo in pustimo, da se ohladi.

Mehki piškoti s koščki čokolade

V drugi posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, koruzni škrob in sol in jo postavimo na stran.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Ohlajenemu maslu dodamo najprej rjavi sladkor in nato še beli sladkor ter zmešamo.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Nato dodamo eno jajce in ponovno zmešamo in nato še drugo in zmešamo, dodamo še vaniljev ekstrakt in ponovno dobro premešamo.

Mehki piškoti s koščki čokolade

V tekočo zmes dodamo suho zmes in z žlico zmešamo.

Mehki piškoti s koščki čokolade

V zmes dodamo čokolado in premešamo.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Potem posodo pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik. Maso pustimo v hladilniku čez noč ali vsaj 3 ure.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Ko vzamemo maso iz hladilnika, pečico prižgemo na 165° C in na pekač postavimo peki papir. Maso nalagamo na peki papir s pomočjo žlice za sladoled in jih postavljamo dovolj narazen, da se med peko ne sprimejo. Dobimo približno 24-30 kosov.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Pečemo 11-13 minut. Med tem narežemo dodatne koščke za okrasitev. Ko so piškoti pečeni, jim dodamo koščke čokolade in pustimo, da se ohladijo.

Mehki piškoti s koščki čokolade

Ko po celi hiši zadiši po sveže pečenih piškotih, boste težko počakali, da se čisto ohladijo.

DSC_6914

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.5]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor