Limonino-pomarančno-limetini piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Limonino-pomarančno-limetini piškoti so izjemno rahli piškoti z osvežilnim okusom citrusov. Ti piškoti so na mizi dober kontrast čokoladnim piškotom in vašo ponudbo piškotov res dobro popestrijo.

limonino-pomarancno-limetini-piskoti-7

Limonino-pomarančno-limetini piškoti – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • 2 plastični posodi
  • ribežen
  • pekač
  • peki papir
  • čajna žlička

Limonino-pomarančno-limetini piškoti – sestavine: limonino-pomarancno-limetini-piskoti-1

  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • vanilijev sladkor
  • pol pecilnega praška
  • 240 g moke
  • lupina ene pomaranče
  • lupina ene limone
  • lupina ene limete
  • mleti sladkor za posip

Iz sestavin dobimo 2 pekača limonino-pomarančno-limetinih piškotov.

Limonino-pomarančno-limetini piškoti – postopek:

Najprej nastrgamo lupino dobro umitih citrusov.

limonino-pomarancno-limetini-piskoti-3

Nato v posodi z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor, vanilijev sladkor in jajce.

limonino-pomarancno-limetini-piskoti-2

Dodamo še moko, nastrgano lupino in pecilni prašek in z rokami zamesimo testo. Testo damo v hladilnik (zadostuje že 20 minut).

limonino-pomarancno-limetini-piskoti-4

Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180°C. Iz testa naredimo kroglice (lahko si pomagamo s čajno žličko) in jih polagamo na pekač. Kroglice naj ne bodo preveč skupaj, saj se v pečici testo razleze.

limonino-pomarancno-limetini-piskoti-5

Piškote pečemo 12 minut na 180°C. Počakamo, da se ohladijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo.

limonino-pomarancno-limetini-piskoti-9

Piškoti v zaprti škatli ostanejo sveži tudi več kot 1 teden.

 

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 46 Povprečno: 4.5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor