Masleni brizgani piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti spadajo v tisto vrsto sladic, ko jih lahko napečemo na zalogo in tako jih imamo kadar je potrebno, vedno pri roki. Krhko testo, ki diši po vanilji,  masleni okus in svežino kisle marmelade, nam zagotavljajo čudoviti masleni piškoti, ki so primerni prav za vse priložnosti.masleni-brizgani-piskoti-7

Masleni brizgani piškoti – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni mikser
  • posoda za testo
  • dresirna vrečka
  • zvezdasti nastavek za brizganje
  • peki papir
  • pekač
  • nožek za mazanje marmelade

Masleni brizgani piškoti – sestavine:

Za 45 piškotov oz. 90 brizgančkev

  • 250 g gladke moke
  • 220 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 vaniljev sladkor

In še:

  • cca. 2 žlici višnjeve marmelade (ali maline, ribez …)
  • sladkor v prahu za posip

Masleni brizgani piškoti – postopek:

Z mikserjem stepemo najprej maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Nato dodamo jajce in postopoma moko. Testo mora biti na otip masleno in zelo mehko.masleni-brizgani-piskoti-10Pripravimo si dresirno vrečko in zvezdasti nastavek za brizganje. Dresirno vrečko napolnimo s testom. Pekač obložimo s peki papirjem.masleni-brizgani-piskoti-2Na peki papir brizgamo “poljubčke”. Pekač z nabrizganimi piškoti za 15 minut postavimo v hladilnik. Ohlajeni piškoti bodo imeli po peki bolj poudarjen okus po maslu, med samo peko pa bodo ohranili lepšo obliko.masleni-brizgani-piskoti-4Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 10 minut oz. odvisno od pečice. Po zaključku peke morajo piškoti biti še bledi in mehki. Takoj jih odstranimo iz vročega pekača. Najbolje, da jih kar s pomočjo peki papirja prenesemo iz pekača.masleni-brizgani-piskoti-9Ohlajene piškote premažemo z marmelado in zlepimo po dva skupaj.masleni-brizgani-piskoti-3Po vrhu jih posujemo s sladkorjem v prahu.masleni-brizgani-piskoti-5Marianna vam želi sladke prste.

Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor