Nežni beljakovi poljubčki s čokolado
Beljakovi poljubčki ali španski vetrci so prava poslastica, še posebno za naše najmlajše. Sladkosnedi prstki segajo po njih, vse dokler jih ne zmanjka. Nežni beljakovi poljubčki s čokolado so odlična ideja, ko ne vemo kam z beljaki.
Nežni beljakovi poljubčki s čokolado – pripomočki:
- električni mešalec za stepanje
- tehtnica
- žlica
- dresirna vrečka
- zvezdasti nastavek za brizganje
- pekač
- peki papir
- skodelica
Nežni beljakovi poljubčki s čokolado – sestavine:
- 3 beljaki
- 210 g sladkorja v prahu
- 1 žlička limoninega soka
- ščepec soli
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g čokoladne kuverture
Nežni beljakovi poljubčki s čokolado – postopek:
Uporabimo beljake sobne temperature. Beljake predenemo v posodo za stepanje in dodamo ščepec soli ter z največjo hitrostjo stepalnika stepamo, da nastane sneg. Nato postopoma dodajamo sladkor v prahu, vaniljev sladkor in žličko limoninega soka. Beljake stepamo tako dolgo – cca. 10 minut, da nastane kremni in zelo kompaktni beljakov sneg.
Pripravimo dresirno vrečko in zvezdasti nastavek in s pomočjo žlice dresirno vrečko napolnimo z beljakovim snegom. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj nabrizgamo beljakove poljubčke. Poljubčke lahko nabrizgamo eden zraven drugega, ker med sušenjem ne bodo narasli. Pekač s poljubčki damo v pečico na 70 stopinj Celzija z ventilacijo in sušimo 90 minut. Če imamo dva pekača, lahko na ventilaciji istočasno sušimo oba. Beljakovi poljubčki so dovolj posušeni, ko jih iz peki papirja odstranimo, ne da bi se še lepili. Če se še lepijo, podaljšamo sušenje.Čokoladno kuverturo stopimo v loncu z vročo vodo ali v mikrovalovni pečici in vanj pomakamo spodnji del vetrcov.Beljakove poljubčke, ki smo jih pomočili v čokoladno kuverturo polagamo na peki papir, da se čokolada na njih strdi.Ponudimo in uživamo. Na žalost bodo prehitro pošli. Če pa slučajno ostanejo, so zelo obstojni in jih lahko v škatli za piškote hranimo tudi nekaj tednov.Veselo sladkanje!