Mehki cimetovi piškoti
Mehki cimetovi piškoti, čaj, vonj po božiču, topla odeja in dobra knjiga ali prijetna družba.
Pričarajte si prijetno božično vzdušje s temi enostavnimi in hitro pripravljenimi cimetovimi piškoti.
Mehki cimetovi piškoti – pripomočki:
- pekač
- peki papir
- posoda
- posodica
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- žlička in žlica
Mehki cimetovi piškoti – sestavine:
Za testo:
- 100 g masla
- 70 g sladkorja
- 1 jajce
- vanilijev sladkor
- lupina pomaranče
- nekaj kapljic pomarančnega soka
- 1 žlička pecilnega praška
- 240 g moke (sama sem uporabila 180 g bele in 60 g polnozrnate)
Za povaljati:
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1 žlička cimeta
Iz sestavin dobimo 1 velik pekač piškotov.
Mehki cimetovi piškoti – postopek:
V posodi z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor in jajce. Dodamo vanilijev sladkor in naribano lupino pomaranče in še enkrat premešamo.
Dodamo moko in pecilni prašek in z rokami zamesimo testo. Dodamo toliko pomarančnega soka, da dobimo voljno testo.
Testo damo za 20 minut v hladilnik. Pečico segrejemo na 180°C. V posodici zmešamo sladkor v prahu in cimet.
Ko je testo ohlajeno, iz njega naredimo kroglice in jih povaljamo v cimetovi mešanici. Polagamo jih na pekač.
Piškote pečemo približno 12 minut na 180°C. Postrežemo ohlajene.
Prijetno sladkanje!