Cimetove zvezdice z ingverjem
Print Friendly, PDF & Email

Cimetove zvezdice z ingverjem so praznični piškoti, ki jih običajno pripravljamo decembra. So ravno prav hrustljavi in razvajajo s cimetovo aromo, v ustih pa pustijo blag pikanten okus ingverja.

Cimetove zvezdice z ingverjem – pripomočki:

  • večja posoda
  • tehtnica
  • ribež
  • žlica
  • kuhinjska krpa
  • valjar
  • pekač
  • peki papir

Cimetove zvezdice z ingverjem – sestavine:

  • 1 kg gladke moke
  • 0,5 kg kristalnega sladkorja
  • 16 dag margarine
  • 2 pecilna praška (ali soda bikarbona)
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 5 celih jajc
  • 4 žlice kisle smetane
  • limonina lupinica
  • 1 žlica mletega cimeta
  • 1 žlica mletega ingverja

Dekoracija:

  • nekaj koščkov čokolade za kuhanje
  • sladkorne perlice

Cimetove zvezdice z ingverjem – postopek:

V večjo posodo stresemo 1 kg gladke moke, 0,5 kg kristalnega sladkorja, 5 celih jajc, naribano limonino lupinico, 2 vanilijeva sladkorja, 16 dag margarine, ki jo narežemo na manjše koščke ter 2 pecilna praška (ki ju lahko nadomestimo s sodo bikarbono) ter 4 žlice kisle smetane. Dodamo še 1 žlico mletega cimeta in 1 žlico mletega ingverja – aromatični začimbi, ki bosta dali glavni pečat zvezdicam.

Vse sestavine dobro premešamo z rokami in jih zgnetemo v testo. Testo pustimo nekaj časa počivati. Posodo pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo.

Z valjarjem razvaljamo testo in z modelčkom izrezujemo zvezdice tako dolgo, da porabimo vso testo.Cimetove zvezdice z ingverjem zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

Pečemo jih 8-10 minut, na 180° C, da so lepe zlato rjave barve.

Po želji jih lahko dekoriramo še s čokolado. Čokolado stopimo nad vodno paro in jo z žlico nanesemo na ohlajene piškote kot prikazuje slika. Za lepši videz lahko dodamo tudi kakšno sladkorno perlico.Prijetno sladkane!

Cimetove zvezdice z ingverjem se odlično podajo skupaj z ingverjevim čajem z limono in cimetom.

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor