Preprosti piškoti
Preprosti piškoti so dobri, hrustljavi in lahko jih opremimo z vsemi dodatki, ki nam pašejo. Oblijemo jih lahko s čokolado, posipamo s sladkorjem, polnimo z marmelado in še veliko drugih načinov obstaja, kako si jih prilagodimo svojemu okusu. Poskusite, priprava ni težavna! 🙂
Preprosti piškoti – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- nizek pekač iz pečice
- papir za peko
- skleda
- kuhinjska tehtnica
- krožnik za odlaganje
- merica za tekočine
- valjar
- kalupi za izrezovanje piškotov, poljubnih oblik in velikosti
Preprosti piškoti – sestavine:
- 330 g gladke bele moke
- 70 g sladkorja
- 2 jajci
- 50 ml mleka
- 1/3 kavne žličke pecilnega praška
- 2 vanilina sladkorja
- 1 jušna žlica olja
- po potrebi moka za valjanje
Preprosti piškoti – postopek:
V skledo denemo vse sestavine, ter jih z rokami zamesimo v gladko testo.
Pustimo, da testo v skledi počiva 20 minut. Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. Med dvema kosoma papirja za peko, ali na pomokani površini, testo na tanko razvaljamo.
Če ga boste razvaljali na pol cm debeline, bodo vaši piškoti malo bolj biskvitasti, če pa jih boste razvaljali na 2 mm debeline, bodo bolj hrustljavi, torej po želji. Ko smo testo razvaljali, vzamemo kalup za izrezovanje in ga vtiskamo v testo.
Odvečno testo odstranimo, piškote zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Ostanek testa stisnemo v kepo in postopek ponavljamo, dokler nam testa na zmanjka. Pekač potisnemo v pečico in piškote pečemo 10-12 minut, pri 180 °C. Odvisno koliko bi radi, da so zapečeni. Po peki, jih lahko oblivamo s čokolado, lahko jih lepimo skupaj z marmelado, torej poljubno in po želji.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah