Preprosti piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Preprosti piškoti so dobri, hrustljavi in lahko jih opremimo z vsemi dodatki, ki nam pašejo. Oblijemo jih lahko s čokolado, posipamo s sladkorjem, polnimo z marmelado in še veliko drugih načinov obstaja, kako si jih prilagodimo svojemu okusu. Poskusite, priprava ni težavna! 🙂

preprosti-piskoti-6

Preprosti piškoti – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • nizek pekač iz pečice
  • papir za peko
  • skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • krožnik za odlaganje
  • merica za tekočine
  • valjar
  • kalupi za izrezovanje piškotov, poljubnih oblik in velikosti

Preprosti piškoti – sestavine:

  • 330 g gladke bele moke
  • 70 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 50 ml mleka
  • 1/3 kavne žličke pecilnega praška
  • 2 vanilina sladkorja
  • 1 jušna žlica olja
  • po potrebi moka za valjanje

Preprosti piškoti – postopek:

V skledo denemo vse sestavine, ter jih z rokami zamesimo v gladko testo.

preprosti-piskoti

preprosti-piskoti-1

Pustimo, da testo v skledi počiva 20 minut. Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. Med dvema kosoma papirja za peko, ali na pomokani površini, testo na tanko razvaljamo.

preprosti-piskoti-2

preprosti-piskoti-3

Če ga boste razvaljali na pol cm debeline, bodo vaši piškoti malo bolj biskvitasti, če pa jih boste razvaljali na 2 mm debeline, bodo bolj hrustljavi, torej po želji. Ko smo testo razvaljali, vzamemo kalup za izrezovanje in ga vtiskamo v testo.

preprosti-piskoti-4

Odvečno testo odstranimo, piškote zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

preprosti-piskoti-5

Ostanek testa stisnemo v kepo in postopek ponavljamo, dokler nam testa na zmanjka. Pekač potisnemo v pečico in piškote pečemo 10-12 minut, pri 180 °C. Odvisno koliko bi radi, da so zapečeni. Po peki, jih lahko oblivamo s čokolado, lahko jih lepimo skupaj z marmelado, torej poljubno in po želji.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor