Mandljevi piškoti lchf
Print Friendly, PDF & Email

Za pripravo slastnih mandljevih piškotov ne bomo potrebovali veliko časa in le tri sestavine oz. štiri, če štejemo še aromo. Spečemo jih lahko na klasičen način ali na način lchf prehranjevanja. Razlika je edino v sladkorju,  kajti uporabimo lahko klasični beli sladkor ali naravno sladilo brez kalorij. Priprava mandljevih lchf piškotov je povsem preprosta, uživali pa bomo prav v vsakem grižljaju, obdaja ga hrustljava skorjica, sredica pa je sočna in mehka.

Mandljevi piškoti lchf – pripomočki:

  • velik pekač pečice
  • peki papir

Mandljevi piškoti lchf – sestavine:

Iz mase dobimo 34 piškotov

  • 300 g mletih mandljev
  • 170 g sladila sukrin v prahu (lahko se odločite za beli sladkor, količina ostaja enaka)
  • 2 jajčna beljaka
  • par kapljic mandljeve arome

In še:

  • 34 mandljev
  • 50 g sladila sukrin v prahu (ali beli sladkor v prahu)

Mandljevi piškoti lchf – postopek:

V posodo odmerimo vse sestavine naenkrat in ročno zgnetemo sestavine v homogeno kepo testa. Pri gnetenju testa ne bomo imeli nobenih težav, kajti sestavine se bodo hitro povezale v lepljivo maso.

Testo damo počivati v hladilnik.

Medtem, ko testo počiva v hladilniku, se lotimo blanširanja mandljev. Če želimo, lahko kupimo že blanširane, vendar ni potrebno, kajti blanišaranje mandljev ni zapleten postopek. Mandlje damo v skodelico in jih prelijemo z vročo vodo. Po petih minutah vzamemo mandelj v roko in s prsti, s palcem in kazalcem stisnem mandelj in ta bo kar sam padel iz lupine. Postopek ponavljamo tako dolgo, da olupimo vse mandlje.

Sedaj vzamemo testo iz hladilnika. Z roko od mase odvzemamo testo, vsak kos naj tehta 15 g. Testo valjamo med dlanmi in oblikujemo kroglice. Vsako kroglico nato povaljamo v sladkorju v prahu.

Kroglice povaljane v sladkor v prahu polagamo na pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Nato damo na sredino vsake kroglice mandljevo jedrce in ga s prsti potisnem rahlo navzdol.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj Celzija, klasične peke, 14 minut.

Pečene mandljeve piškote vzamemo takoj po peki iz pečice in jih naložimo na rešeto za ohlajanje. Piškoti bodo še mehki, vendar se bodo med ohlajanjem otrdeli. Zunanja stran bo dobila prijetno hrustljavo skorjico, notranjost pa ostane sočna in mehka.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor