Čokoladno mint piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Hotela sem piškote, da bi bili čokoladni, da bi bili lepi, da bi imeli čudovito barvo in da bi presenetili z okusom. In tako so nastali čokoladno mint piškoti, katere priprava je zelo hitra in enostavna, namreč testo se brizga.

cokoladno-mint-piskoti-9Čokoladno mint piškoti – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • tehtnica
  • skodelica
  • pekač
  • dresirna vrečka
  • zvezdasti nastavek za brizganje
  • peki papir
  • nož za maslo (ali podoben)

Katere sestavine potrebujemo za čokoladno mint piškote:

Za količino 550 g piškotov

Testo:

  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • žlička vanilijeva ektrata
  • 150 g gladke pirine moke
  • 70 g jedilni škrob (Gustin)
  • 20 g črni nesladkani kakav
  • 8 listkov sveže mete (alternativa je suha meta)
  • 50 ml metinega čaja

Metina maslena krema:

  • 50 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica metine arome

Čokoladno mint piškoti – postopek peke:

Iz svežih listkov mete skuhamo čaj in odstavimo, da se ohladi.

cokoladno-mint-piskoti-3

Sladkor v prahu presejem v skledo in dodamo na koščke narezano maslo sobne temperature. Oboje skupaj zmikasmo z električnim mešalcem in združimo v kremasto maso.

cokoladno-mint-piskoti-1Nato dodamo ekstrat vanilije, moko, jedilni škrob, kakav in 50 ml metinega čaja.

cokoladno-mint-piskoti-2Testo ne sme biti tekoče, vendar tudi trdo ne sme biti. Če je pretrdo, dolijemo metin čaj, vendar načeloma ni potrebno.

cokoladno-mint-piskoti-4Pripravimo si pekač in ga obložimo s peki papirjem. V dresirno vrečko damo naenkrat največ 2 žlici mase, ker bomo tako lažje brizgali piškote.

cokoladno-mint-piskoti-5Uporabimo zvezdasti nastavek. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in čokoladno mint piškote pečemo na srednji rešetki cca. 12 minut. Fino je, če imamo vsaj dva pekača, ker ko se bo prvi pekel, lahko na drugega že brizgamo. Medtem, ko nabrizgani piškoti čakajo na pečenje, porinite pekač v hladilnik ali nekam na hladno.

cokoladno-mint-piskoti-6Ko bodo piškoti še rahlo mehki, dejansko bodo dajali videz, da še niso pečeni, vendar če imajo dno že rahlo rjavo in lepo odstopijo od peki papirja, so pečeni. Takoj jih odstranite iz pečice in vročega pekača, kajti če jih boste pustili na pekaču, se bodo pekli še naprej, kar bi pa bilo že preveč. Čokoladno mint piškoti se bodo ob hlajenju strdili.

Nato se lotimo metine maslene kreme. V posodo presejemo sladkor v prahu in mu dodamo zmehčano in na koščke narezano maslo. Ko smo sladkor in maslo združili v gladko kremo, dodamo limonin sok in aromo mete. Zmešamo, da se vse lepo poveže. Limona bo kremi dala kislino, meta pa svežino.

cokoladno-mint-piskoti-11Ohlajene čokoladno mint piškote s pomočjo noža za maslo premažemo in združimo dva po dva piškota.

cokoladno-mint-piskoti-7Ker je maslena krema iz masla in ker se maslo na sobni temperaturi zmehča, je priporočljivo, da čokoladno mint  piškote hranite na hladnem.

Prijetno sladkanje!

cokoladno-mint-piskoti-10

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor