Limonini razpokančki
Print Friendly, PDF & Email

Limonini razpokančki so neverjetno polnega in osvežilnega okusa. Primerni so tako za zimske dni, kot tudi za poletne. Njihova priprava zahteva nekoliko dlje časa, vendar so vredni vsakega truda. Razpokančki so zunaj hrustljavi, sredica je pa mehka, ki se kar topi v ustih.

limonini-razpokancki-1

Limonini razpokančki – pripomočki:

  • ročni mikser ali kuhinjski robot
  • posoda
  • ribežen
  • ožemalnik citrusov
  • nizek pekač od pečice
  • peki papir
  • kuhinjska folija
  • dva krožnika
  • žlica
  • kuhinjska tehtnica
  • pečica

Limonini razpokančki – sestavine

Za približno 40 piškotov

Za testo:

  • 100 g masla sobne temperature
  • 150 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 večja limona
  • limonina aroma
  • 270 g moke
  • žlica pecilnega praška

Za povaljati:

  • kristalni sladkor
  • sladkor v prahu

Limonini razpokančki – priprava:

Najprej stepemo sladkor in maslo.

limonini-razpokancki-2

Dodamo jajce, limonin sok, limonino lupinico in limonino aromo ter vse skupaj zmešamo.

limonini-razpokancki-3

V posebni posodi zmešamo pecilni prašek z moko.

limonini-razpokancki-4

Moko s pecilnim praškom dodamo k mokrim sestavinam in dobro premešamo. Dobimo testo, ki je bolj mehko. Testo pustimo v posodi, ki pa ga pokrijemo s kuhinjsko folijo in jo damo v hladilnik za vsaj 5 ur. Še bolje je, če jo v hladilniku pustimo kar čez noč.

limonini-razpokancki-5

Klasično pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Iz hladne mase izoblikujemo kroglice, ki jih najprej povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa še v sladkorju v prahu.

limonini-razpokancki-6

 

Kroglice zložimo na pekač, na katerega smo dali peki papir. Pazimo, da jih ne položimo preveč skupaj, saj se med peko ralezejo.  Pečemo jih 12 minut. Ko so pečeni, jih pustimo še nekaj časa na pekaču, da se ohladijo. Nato jih zložimo v posodo za piškote.

limonini-razpokancki-7

Naj vam uspejo!

Ocena:
Skupaj: 133 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor