Razpokančki s kokosom in lešniki
Razpokančki s kokosom in lešniki ne vsebujejo moke, naredimo jih v najkrajšem možnem času in ne potrebujemo nobenega predznanja za peko. Njihov okus je čudovit.
Razpokančki s kokosom in lešniki – pripomočki:
- posoda za mesenje
- tehtnica
- papir za peko
- majhna žlička
- pečica (navadna)
- posodica za sladkor
Razpokančki s kokosom in lešniki – sestavine:
- 25 dag kokosove moke
- 2 veliki žlici grenkega kakava v prahu
- 12 dag čokolade v prahu
- 10 dag mletih lešnikov
- 20 dag mletega sladkorja
- 3 jajca
Za posip:
- 10 dag mletega sladkorja
Razpokančki s kokosom in lešniki – postopek:
Vse sestavine zmešamo v posodi in malo pognetemo.
Dobimo zmes, ki je bolj kašaste strukture. Z žličko zajemamo maso in oblikujemo kroglice. Da nam masa ne ostaja na prstih, si dlani malo navlažimo z vodo. Kroglice povaljamo v mletem sladkorju in polagamo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko.
Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 8 minut, oz. dokler kroglice ne razpokajo.
Pečene kroglice ohladimo na pekaču.
Ko so ohlajene, jih poberemo in se posladkamo.