Piškoti z bučnimi semeni
Print Friendly, PDF & Email

Vaša prva asociacija ob bučnih semenih najbrž niso piškoti. A ko boste enkrat poskusili piškote z bučnimi semeni, se bo to spremenilo. Poleg nepričakovane zelene barve, vas bo navdušil pridih domačnosti in harmoničen preplet sladkega s slanim.

piskoti-z-bucnimi-semeni

Piškoti z bučnimi semeni – pripomočki:

  • tehtnica
  • nož
  • papir za peko
  • cedilo
  • mlinček (palični mešalnik s posodo)
  • skleda
  • valjar
  • kozica ali džezva
  • manjša kovinska ali steklena skleda
  • rešetka
  • žlica

Piškoti z bučnimi semeni – sestavine:

  • 125 g masla
  • 100 g bučnih semen
  • 150 g gladke moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljin sladkor
  • malo soli
  • 2 rebri bele čokolade

Piškoti z bučnimi semeni – postopek:

V skledo vsujemo moko, k njej pa presejemo sladkor v prahu, da se znebimo grudic.

piskoti-z-bucnimi-semeni

V mlinčku zmeljemo bučna semena. Pazimo, da se ne pregrejejo. Uporabimo pa lahko že kupljena mleta bučna semena. Žlico bučnic prihranimo za okrasitev.

piskoti-z-bucnimi-semeni

V skledo dodamo še mlete bučnice, vaniljin sladkor in ščep soli. Na koncu dodamo še na manjše koščke narezano maslo, ki naj bo sobne temperature. Vse sestavine zamesimo v testo. Testo postavimo v hladilnik čez noč ali vsaj za nekaj ur.

piskoti-z-bucnimi-semeni

S testom bomo najlažje rokovali, če ga položimo med dva lista papirja za peko. Razvaljamo ga na približno 4 mm debelo. Odrežemo neravne robove in izrežemo pravokotnike, velike približno 2 x 5 cm. S pomočjo noža jih previdno preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Ostanke testa ponovno zamesimo in razvaljamo, ter izrežemo. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa.

piskoti-z-bucnimi-semeni

Piškote pečemo v ventilacijski pečici na 180°C, približno 10 minut, oziroma dokler po robovih ne dobijo nežno rjave barve.

piskoti-z-bucnimi-semeni

Pečene piškote poberemo s pekača in pustimo, da se ohladijo. V kozico ali džezvo nalijemo vodo in segrevamo. V manjšo posodo nalomimo čokolado in jo postavimo nad soparo. Ko se čokolada začne taliti, posodo umaknemo s štedilnika in mešamo, dokler se čokolada ne stopi.

piskoti-z-bucnimi-semeni

Vogal vsakega piškota namočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna čokolada odteče in posujemo z nasekljanimi bučnicami.

piskoti-z-bucnimi-semeni

Odlagamo na rešetko ali papir za peko, da se čokolada strdi.

piskoti-z-bucnimi-semeni

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.6]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor