Orehovi rogljički s cimetom
Cimet je začimba, ki je vsestransko uporabna in nepogrešljiva v času praznične peke. Dodamo jo lahko tudi rogljičkom. Preizkusite orehove rogljičke s cimetom, prepričana sem, da vas bodo navdušili …
Orehovi rogljički s cimetom – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- skleda za gnetenje
- 1 manjša skleda
- pekač za peko
- peka papir
- nož
- pečica
Orehovi rogljički s cimetom – sestavine:
- 500 g gladke moke
- 380 g mehkega masla (sobna temperatura)
- 200 g sladkorja v prahu
- 170 g zmletih orehov
- 1 jajce
- 1 vaniljev sladkor
- žlica cimeta
Orehovi rogljički s cimetom – postopek:
V skledo za gnetenje damo jajce, sladkor, moko ter še cimet in orehe.
Vse sestavine dobro zmešamo z žlico. Na koncu dodamo še maslo sobne temperature.
Vse sestavine zgnetemo v čvrsto testo, ki naj počiva v hladilniku eno uro.
Oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na peka papir.
Pečemo na prehodno segreti pečici na 200 stopinjah Celzija v navadni pečici približno 10-15 minut, da kraki zarumenijo. Pečene rogljičke posujemo z sladkorjem v prahu.
Prijetno sladkanje:)