Orehovi rogljički s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Cimet je začimba, ki je vsestransko uporabna in nepogrešljiva v času praznične peke. Dodamo jo lahko tudi rogljičkom. Preizkusite orehove rogljičke s cimetom, prepričana sem, da vas bodo navdušili …

Orehovi rogljički s cimetom – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • skleda za gnetenje
  • 1 manjša skleda
  • pekač za peko
  • peka papir
  • nož
  • pečica

Orehovi rogljički s cimetom – sestavine:

  • 500 g gladke moke
  • 380 g mehkega masla (sobna temperatura)
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 170 g zmletih orehov
  • 1 jajce
  • 1 vaniljev sladkor
  • žlica cimeta

Orehovi rogljički s cimetom – postopek:

V skledo za gnetenje damo jajce, sladkor, moko ter še cimet in orehe.

Orehovi rogljički s cimetom 2

Vse sestavine dobro zmešamo z žlico. Na koncu dodamo še maslo sobne temperature.

Orehovi rogljički s cimetom 3

Orehovi rogljički s cimetom 4

Vse sestavine zgnetemo v čvrsto testo, ki naj počiva v hladilniku eno uro.

Orehovi rogljički s cimetom 5

Oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na peka papir.

Orehovi rogljički s cimetom 6

Pečemo na prehodno segreti pečici na 200 stopinjah Celzija v navadni pečici približno 10-15 minut, da kraki zarumenijo. Pečene rogljičke posujemo z  sladkorjem v prahu.

Orehovi rogljički s cimetom 7

Prijetno sladkanje:)

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor