Krhki čokoladni piškoti
Krhki čokoladni piškoti se v ustih kar stopijo. Njihova prednost je, da so enostavni za pripravo in vedno aktualni; pozimi se tako ali tako prileže čokoladni piškot, poleti pa so posebej pripravni zato, ker se kljub temu, da so zelooo čokoladni, na soncu ne stopijo kot večina čokoladnega peciva.
Krhki čokoladni piškoti – pripomočki:
- električni mešalnik
- pekač
- peki papir
Krhki čokoladni piškoti – sestavine
- 120 g sladkorja
- 90 g masla ali margarine
- 2 jajci
- 200 g jedilne čokolade
- 2 žlici ruma
- 20 g kakava
- pol pecilnega praška
- 190 g moke
- sladkor v prahu za posip
Krhki čokoladni piškoti – postopek:
Čokolado stopimo nad paro in jo nato odstavimo z ognja, da se malo ohladi.
Z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor in jajci.
Dodamo rum, stopljeno čokolado in kakav ter vse skupaj zmešamo.
Moko in pecilni prašek zmešamo posebej ter ju nato dodamo naši masi. Vse skupaj le na kratko zmešamo.
Maso damo v hladilnik za vsaj 2 uri. Ko je masa ohlajena, segrejemo pečico na 200 °C in obložimo pekač s peki papirjem. Na pekač zlagamo kroglice, ki jih iz mase oblikujemo s pomočjo čajne žličke in naših dlani. Z obliko naših kroglic si ne belimo glave, saj se v pečici oblikujejo v lepe okrogle piškote.
Pazimo, da kroglice postavimo dovolj narazen, saj se bodo v pečici razlezle.
Krhke čokoladne piškote pečemo na 200°C približno 10 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih posujemo s sladkorjem v prahu. Počakamo nekaj minut, preden jih poberemo s pekača.
Iz zgoraj navedenih sestavin dobimo za 3 do 4 pekače piškotov. Kroglice vedno polagamo na ohlajen pekač.
Zdaj pa le veselo na delo!