Krhki čokoladni piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Krhki čokoladni piškoti se v ustih kar stopijo. Njihova prednost je, da so enostavni za pripravo in vedno aktualni; pozimi se tako ali tako prileže čokoladni piškot, poleti pa so posebej pripravni zato, ker se kljub temu, da so zelooo čokoladni, na soncu ne stopijo kot večina čokoladnega peciva.

krhki čokoladni piškoti

Krhki čokoladni piškoti – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • pekač
  • peki papir

Krhki čokoladni piškoti – sestavine

  • 120 g sladkorja
  • 90 g masla ali margarine
  • 2 jajci
  • 200 g jedilne čokolade
  • 2 žlici ruma
  • 20 g kakava
  • pol pecilnega praška
  • 190 g moke
  • sladkor v prahu za posip

krhki-cokoladni-piskoti

Krhki čokoladni piškoti – postopek:

Čokolado stopimo nad paro in jo nato odstavimo z ognja, da se malo ohladi.

Krhki čokoladni piškoti

Z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor in jajci.

Krhki čokoladni piškoti

Dodamo rum, stopljeno čokolado in kakav ter vse skupaj zmešamo.

Krhki čokoladni piškoti

Moko in pecilni prašek zmešamo posebej ter ju nato dodamo naši masi. Vse skupaj le na kratko zmešamo.

Krhki čokoladni piškoti

Maso damo v hladilnik za vsaj 2 uri. Ko je masa ohlajena, segrejemo pečico na 200 °C in obložimo pekač s peki papirjem. Na pekač zlagamo kroglice, ki jih iz mase oblikujemo s pomočjo čajne žličke in naših dlani. Z obliko naših kroglic si ne belimo glave, saj se v pečici oblikujejo v lepe okrogle piškote.

Krhki čokoladni piškoti

Pazimo, da kroglice postavimo dovolj narazen, saj se bodo v pečici razlezle.

Krhki čokoladni piškoti

Krhke čokoladne piškote pečemo na 200°C približno 10 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih posujemo s sladkorjem v prahu. Počakamo nekaj minut, preden jih poberemo s pekača.

Iz zgoraj navedenih sestavin dobimo za 3 do 4 pekače piškotov. Kroglice vedno polagamo na ohlajen pekač.

Zdaj pa le veselo na delo!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.2]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor