Nutellini piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Nutellini piškoti so ekspresno hitro pripravljeni, a vseeno prijetno presenetijo. Hrustljava skorjica in mehka notranjost in okus po Nutelli. Ker so enostavni za pripravo, so več kot primerni tudi za ustvarjanje z najmlajšimi. Sama sem jih tokrat pripravila z najmlajšo nečakinjo in po njenem predlogu sva nekaj piškotov posuli tudi z barvnimi mrvicami, nekaj pa s kokosovo moko. Pa kar zavihajmo rokave, Nutellini piškoti se bodo več kot odlično podali k skodelici kave ali čaja.

Pripomočki za pripravo Nutellinih piškotov

  • posoda za pripravo mase
  • kuhinjska tehtnica
  • žlica
  • pekač v velikosti pečice
  • papir za peko
  • pečica
  • rešetka za ohlajanje (ni nujna)

Sestavine za Nutelline piškote

Za cca. 26 piškotov:

  • 150 g gladke bele moke
  • 240 g Nutelle
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta (ni nujna sestavina)

In po želji še za posip:

  • čokoladne ali pisane mrvice, kokosova moka, mleti lešniki …

Priprava Nutellinih piškotov

Vse sestavine odmerimo v posodo v kateri bomo pripravili maso. Vklopimo tudi pečico in njeno temperaturo nastavimo na 160 °C (ventilacijska pečica).

Vse sestavine na hitro z žlico premešamo, nato pa z rokami zgnetemo v kepo testa.

Vzamemo pekač, ga obložimo s papirjem za peko, nato pa s čistimi rokami zajemamo maso za Nutelline piškote, vzamemo približno toliko mase, da bomo med dlanmi lahko oblikovali za cca. oreh veliko kroglico. Oblikovane kroglice polagamo na pekač.


Ker se piškoti med peko ne bodo kaj veliko razlezli, jih lahko polagamo dokaj blizu skupaj, vseeno pa naj bo med kroglicami malo prostora.

Če želite, jih lahko po tem, ko ste porabili vso maso in oblikovali vse piškote, posujete s kokosovo moko, mrvicami, mletimi lešniki …. Izbira je vaša. Lahko pa pustite takšne kot so, torej – ne posute.

Nutelline piškote pečemo v predhodno ogreti pečici (160 °C, ventilacijska pečica) 8-10 minut. Čas peke je odvisen od velikosti kroglic, ki jih boste oblikovali. Moji piškoti so se pekli 10 minut.  Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in jih preložimo na rešetko na kateri naj se do konca ohladijo. Ko so pečeni, so piškoti zelo mehki, a se z ohlajanjem strdijo.

Ohlajeni Nutellini piškoti imajo tako hrustljavo skorjico in mehko sredico.

Ljubitelje piškotov vabim, da poskusijo tudi:

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.2]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor