Brizgani piškoti
Eden od enostavnejših načinov je izdelava brizganih piškotov, saj ni preveč packanja, prav tako pa ti sama izdelava ne vzame veliko časa. Pomembno je, da imamo dovolj trdno vrečko za brizganje.
Brizgani piškoti – pripomočki:
- pekač
- peka papir
- kuhinjska tehtnica
- 2 plastični posodi
- 1 manjša plastična posodica
- 2 lonca
- vrečka za brizganje in nastavek
- jedilna žlica
- kuhinjski mešalnik
- kuhalnica
Brizgani piškoti – sestavine:
- 250 g masla ali margarine (sobna temperatura)
- 100 g jedilne čokolade
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
- 300 g moke
Brizgani piškoti – postopek:
Na sopari segrejemo jedilno čokolado. Mešamo s kuhalnico.
Maslo nastrgamo k sladkorju v prahu, dodamo ne-stepena beljaka in stopljeno čokolado.
Z žlico masi dodajamo moko ter počasi mešamo z kuhinjskim mešalnikom. Dobimo gosto zmes.
Pekač obložimo s peka papirjem. Z žličko nadevamo maso v brizgalno vrečko.
Maso brizgamo na peka papir. Delamo lahko poljubne oblike, po želji lahko uporabite več nastavkov.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 10 minut.
Keksi morajo biti mehki, ko jih vzamemo iz pečice, ohladijo se na pladnju. Dober tek!