Brizgani piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Eden od enostavnejših načinov je izdelava brizganih piškotov, saj ni preveč packanja, prav tako pa ti sama izdelava ne vzame veliko časa. Pomembno je, da imamo dovolj trdno vrečko za brizganje.

Brizgani piškoti

Brizgani piškoti – pripomočki:

  • pekač
  • peka papir
  • kuhinjska tehtnica
  • 2 plastični posodi
  • 1 manjša plastična posodica
  • 2 lonca
  • vrečka za brizganje in nastavek
  • jedilna žlica
  • kuhinjski mešalnik
  • kuhalnica

Brizgani piškoti – sestavine:

  • 250 g masla  ali margarine (sobna temperatura)
  • 100 g jedilne čokolade
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 beljaka
  • 300 g moke

Brizgani piškoti – postopek:

Na sopari segrejemo jedilno čokolado. Mešamo s kuhalnico.

Brizgani piškoti 1

Maslo nastrgamo k sladkorju v prahu, dodamo ne-stepena beljaka in stopljeno čokolado.

Brizgani piškoti 4

Z žlico masi dodajamo moko ter počasi mešamo z kuhinjskim mešalnikom. Dobimo gosto zmes.

Brizgani piškoti 5

Pekač obložimo s peka papirjem. Z žličko nadevamo maso v brizgalno vrečko.

Brizgani piškoti 6

Maso brizgamo na peka papir. Delamo lahko poljubne oblike, po želji lahko uporabite več nastavkov.

Brizgani piškoti 7

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 10 minut.

Brizgani piškoti 8

Keksi morajo biti mehki, ko jih vzamemo iz pečice, ohladijo se na pladnju. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor