Orehovi rogljički brez jajc
V decembrskem času pri nas vedno zadiši po orehovih rogljičkih. Tokrat sem se odločila za izvedbo brez jajc. Letos sem jih enostavno morala narediti že prej, saj so okusni in tako krhki, da se kar topijo v ustih. Do decembra jih bo že zmanjkalo, takrat pa definitivno ponovim peko.
Orehovi rogljički brez jajc – pripomočki:
- 2 plastične posode
- večja posoda za gnetenje
- kuhinjska tehtnica
- jedilna žlica
- nož
- pekač
- peka papir
Orehovi rogljički brez jajc – sestavine:
- 20 dag margarine
- 25 dag moke
- 10 dag orehov
- 7 dag sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
Orehovi rogljički brez jajc – postopek:
Vedno, ko pečem rogljičke maso podvojim, zato naj vas slike ne zmedejo.
Moko, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in orehe stresemo v večjo posodo.
Z nožkom nastrgamo margarino.
Vse sestavine skupaj dobro zgnetemo. Pustimo 10-15 minut, da masa počiva.
Pekač medtem obložimo z peki papirjem ter segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.
Iz mase oblikujemo male rogljičke in jih polagamo na peka papir. Pazimo, da je dovolj razmaka med rogljički, kajti med peko le ti narastejo. Pečemo jih toliko časa, dokler se kraki zlato-rumeno obarvajo.
Vroče orehove rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu.