Orehovi rogljički brez jajc
Print Friendly, PDF & Email

V decembrskem času pri nas vedno zadiši po orehovih rogljičkih. Tokrat sem se odločila za izvedbo brez jajc. Letos sem jih enostavno morala narediti že prej, saj so okusni in tako krhki, da se kar topijo v ustih. Do decembra jih bo že zmanjkalo, takrat pa definitivno ponovim peko.

Orehovi rogljički brez jajc

Orehovi rogljički brez jajc – pripomočki:

  • 2 plastične posode
  • večja posoda za gnetenje
  • kuhinjska tehtnica
  • jedilna žlica
  • nož
  • pekač
  • peka papir

Orehovi rogljički brez jajc – sestavine:

  • 20 dag margarine
  • 25 dag moke
  • 10 dag orehov
  • 7 dag sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Orehovi rogljički brez jajc – postopek:

Vedno, ko pečem rogljičke maso podvojim, zato naj vas slike ne zmedejo.

Moko, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in orehe stresemo v večjo posodo.

Orehovi rogljički brez jajc 2

Orehovi rogljički brez jajc 3

Z nožkom nastrgamo margarino.

Orehovi rogljički brez jajc 4

Vse sestavine skupaj dobro zgnetemo. Pustimo 10-15 minut, da masa počiva.

Orehovi rogljički brez jajc 5

Pekač medtem obložimo z peki papirjem ter segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

Iz mase oblikujemo male rogljičke in jih polagamo na peka papir. Pazimo, da je dovolj razmaka med rogljički, kajti med peko le ti narastejo. Pečemo jih toliko časa, dokler se kraki zlato-rumeno obarvajo.

Orehovi rogljički brez jajc 6

Orehovi rogljički brez jajc 7

Vroče orehove rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu.

Orehovi rogljički brez jajc 8Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor