Praznični piškoti snežinke
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti snežinke popestrijo pogrinjek in ustvarijo praznično vzdušje. Za božične praznike nas sigurno ne bodo pustile ravnodušne.

piskoti-praznicne-snezinke-4Praznični piškoti snežinke – pripomočki:

  • posoda za gnetenja testa
  • tehtnica
  • pekač
  • model za izrezovanje snežink
  • peki papir
  • valjar
  • pvc folija

Praznični piškoti snežinke – sestavine:

  • 100 g sladkorja v prahu + sladkor za posip
  • 200 g moke
  • 140 g hladnega masla
  • 80 g mletih orehov
  • kavna žlička cimeta v prahu
  • 1 vanilij sladkor
  • 1 zravnana žlica kisle smetane (ne zvrhane)

Praznični piškoti snežinke – postopek peke:

Iz sestavin za testo zgnetemo testo in ga postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro. Lahko smo še bolj praktični in ko imamo čas zgnetemo testo ali več krhkih test za piškote in jih zamrznemo. Pred uporabo jih odtalimo in naprej postopamo enako kot s sveže zgnetenim testom.

piskoti-praznicne-snezinke-1Odlomimo kos testa in razvaljamo preko pvc folije. Z modelčkom snežinka izrežemo piškote. Testo si odmerjamo po koščkih, da se nam vso testo ne zmehča naenkrat.

piskoti-praznicne-snezinke-6Modelček pomakamo v moko in izrezujemo snežinke. S snežinkami rokujemo zelo nežno, ker se lahko zelo hitro zgodi, da se kakšen krak snežinke odlomi.

piskoti-praznicne-snezinke-7Izrezane snežinke previdno polagamo v pekač na peki papir. Spečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 12 minut oz. odvisno od pečice. Snežinke ne smejo postati rjave. Po pečenju jih takoj previdno odstranimo iz pekača. Če jih bomo pustili ohlajati na pekaču, se bodo še naprej pekle in bodo postale trde in izsušene.

piskoti-praznicne-snezinke-2Pečene posipamo s sladkorjem v prahu, kar jim bo dalo videz čarobnih snežink. Lahko se tudi odločimo in lepimo po dve skupaj, vmes namažemo marmelado.

piskoti-praznicne-snezinke-5Vesele snežinke!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor