Najboljši piškoti na testomat
Dandanes poznamo ogromno vrst piškotov, vendar pa ne glede na to koliko piškotov spečem, so ti, najboljši piškoti na testomat, res najboljši. Spominjajo me na piškote, ki so jih pekle že naše babice. So preprosti, okusni, krhki in enostavni za pripravit.
Pripomočki za pripravo Najboljših piškotov na testomat:
- posoda
- nož
- tehtnica
- ribežen
- testomat
- pekač
- peki papir
Testomat ima več različnih nastavkov, tako se lahko poigrate z obliko in vsakič naredite malo drugačne piškote.
Sestavine za pripravo Najboljših piškotov na testomat:
- 2 jajci
- 125 g masla
- 125 g sladkorja
- 350-400 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- limona
Postopek priprave Najboljših piškotov na testomat:
V večjo posodo natehtamo moko in sladkor, dodamo jajci in pecilni prašek ter na lističe narezano maslo. Dodamo še naribano limonino lupinico.
Vse skupaj zgnetemo, da dobimo kompaktno maso. Po potrebi, lahko dodajamo moko.
Del testa damo v testomat in iztisnemo piškote na pekač obložen s peki papirjem. Če imate univerzalno podlago za pečenje, se piškoti zelo lepo delajo tudi na njej.
Pečemo približno 10 minut na 180°C.
Dober tek.