Več kot 40 okusnih pustnih receptov
Print Friendly, PDF & Email

Krofi, flancati in miške v pustnem času ne smejo manjkati. Tudi ocvirkovka ali špehovka je značilna za pustni čas.

A ne le v pustnem času, pustne dobrote se priležejo skozi celo leto, kar tako. Da bosta izbira in odločitev, po katerem receptu jih pripraviti lažja, sem skupaj zbrala najboljše recepte za krofe,ameriške krofe, krhke in kvašene flancate in seveda miške ter ocvirkovo potico, več kot 40 jih je.

Krofi

Krofi so kvašeno pecivo, ocvrto v olju. Običajno so polnjeni z marmelado, najpogosteje marelično, pa tudi čokoladno in vaniljevo kremo ter obliti s čokolado. Namesto cvrtja lahko krofe pripravimo tudi v pečici. Prav posebni krofi pa so zagotovo Berlinski krofi.

V nadaljevanju si lahko ogledate 13 najboljših receptov za krofe.

 

Berlinski krofi z vaniljevo kremo
Izvrstni, malo drugačni krofi, od klasičnih, polnjenih z marelično marmelado. Eni in edini Berlinski krofi z vaniljevo kremo, ki v Berlinu veljajo za avtohtono sladico.

Super krofi na hitro
So odlični, enostavni, ne prebogati s holesterolom (vsebujejo samo tri rumenjake in eno celo jajce) in nam ne vzamejo veliko časa, saj testa ne pustimo vzhajati.

Rahli krofi s kislo smetano
Njihov okus je odličen tudi brez polnila in v ustih se kar topijo, saj so ne le okusni in rahli, temveč tudi mehki kot pena. In takšni niso le prvi dan.

Slastni krofi
Slastni in več kot odlični krofi, pripravljeni z oblikovanjem kroglic.

Čokoladni krofi z vaniljevo kremo iz pečice
Pred vami je malo drugačna različica tega priljubljenega peciva, ki ga najpogosteje jemo za pusta. Namesto, da bi krofe ocvrli v olju, jih bomo pripravili na malo bolj zdrav način, v pečici. Okus je zelo podoben, čokolada in vanilijeva krema pa še poudari okus pravih krofov.

Odlični pustni krofi
Recept za odlične pustne krofe, po katerem bodo zagotovo vedno uspeli!

Pirini mini krofi
Puhasti, polnjeni z marmelado in veliki le za par grižljajev.

Najboljši krofi
So okusni, domači, predvsem pa najboljši krofi.

Krofi brez glutena in jajc
Za vse alergike in tiste, ki se glutenu ali pa jajcem enostavno želite izogniti.

Krofi po receptu none Dare
Vsak, ki se loti priprave krofov doma, želi, da so le ti polni, mehki in puhasti. Vse te značilnosti ponujajo najboljši krofi po receptu none Dare.

Pustni krofi
Tile krofi so mehki, okusni in polni ljubezni, saj si morate za njihovo pripravo vzeti čas in mir. Posvečenega časa vam ne bo žal, kdor pa bo vaše krofe okusil, vam bo za ta gurmanski podvig zares hvaležen!

Pustni krofi, ki vedno uspejo
So okusni in imajo rahlo teksturo sredice testa, z vonjem po vanilji, rumu, …

Pustni krofi za telebane
So mehki in sočni pustni krofi polnega okusa.

Mini krofi z jabolki
So nekakšna mešanica med krofi in miškami … So okusi, rahli in kar je najpomembnejše, hitro narejeni.

Ameriški krofi, ki jih morate poskusiti

Ob vseh krofih ne smemo pozabiti na ameriške krofe, ki so tudi vse bolj priljubljeni.

Ameriški krofi
Ameriški krofi, niso zelo drugačni od naših, le da nimajo vedno polnila in imajo luknjico na sredini. Obliti s čokolado ali sladkorno glazuro, so prava poslastica.

Čokoladni ameriški krofi
Mehki čokoladni ameriški krofi so res mamljivo dobri. Narejeni so hitro, ker pa ne vsebujejo nobenih jajc ali mlečnih izdelkov so primerni tudi za tiste, ki tega ne želijo ali smejo uživati.

Ameriški krofi iz pečice
V trgovini se iz vitrin nasmihajo v vseh možnih barvnih kombinacijah. Zakaj jih ne bi pripravili doma, na malce bolj zdrav način?

Bučni krofi
Neverjetni okus, v katerem se prepletajo buče, cimet in zmleti klinčki ter vanilja.

Kvašeni in krhki flancati

Katere imate rajši, kvašene ali krhke flancate ? Jaz sem izbrala nekaj najokusnejših receptov za oboje!

Kvašeni flancati

Kvašeni flancati so prirpavljeni iz enakega testa kot krofi in so prav tako ocvrti v olju, se pa od krofov razlikujejo v obliki in v tem, da nimajo nadeva  oziroma polnila.

Kvašeni flancati – osnovni recept, ki vedno uspe
V bistvu so podobni krofom, vendar ne zahtevajo toliko spretnosti. Kvašeni flancati po osnovnem receptu, ki vedno uspe, vas ne bodo razočarali, zato boste radi posegli po tem receptu.

Štraube
Štraube oziroma, kot jih večina pozna, flancati, so enostavni, hitro pripravljeni, pa še z oblikami se lahko poigramo.

Veganski flancati
Flancati za vse alergike in tiste, ki zaradi osebnih prepričanj ne uživajo živil živalskega izvora. So mehki in hrustljavi. V njih je poleg moke še kurkuma za izgled in limonina lupinica za okus. Lahko pa si dodate tudi kanček ruma.

Krhki flancati

Krhke flancati, imenovani tudi hroštule, so tipično Istrsko krhko pecivo. Enako kot kvašene, tudi krhke flancate pripravimo tako, da jih na hitro ocvremo v vročem olju.

Krhki flancati – svedrčki
So izredno hrustljavi, da se kar topijo v ustih, za nameček pa še izredno privlačni in prav vesele, nagajive oblike. Naj zablestijo na vaši mizi

Krhki flancati
So odlični za grizljanje, krhke teksture, ki se kar stopi v ustih. V času pustnih dni, pa sploh ne smejo manjkati!

Krhki flancati
Pripravljeni z belim vinom,  so okusni, slastni, hrustljavi in krhki.

Slani krhki flancati z lanenimi semeni
Slani krhki flancati z lanenimi semeni niso klasični pustni flancati. V bistvu nam teknejo prav skozi vse leto in so odlični spremljevalec na raznih kulinaričnih dogodkih. Odlično se podajo k narezku in kozarcu piva ali vina.

Domači krhki flancati
Domače krhke flancate je enostavno pripraviti in tudi finančno niso dragi.

Najslajše miške

Miške … enostavne za pripravo in tako zelo težko se jim je upreti. Med našimi recepti najdemo kar nekaj receptov za miške ali fritule, ki vas vsekakor ne bodo razočarali.

Miške z jogurtom
Enostavne za pripravo, po okusu pa ne razočarajo.

Še ene miške z jogurtom
Preproste miške z jogurtom, z različnimi dodatki, ki jih vedno naredijo malce drugačne, še okusnejše.

Skutine miške
Puhaste in slastne. Skutine miške so zelo okusna različica le-teh, s tem da so nekoliko bolj sočne in prav tako odličnega okusa.

Vaniljeve miške s koščki čokolade
Mehke, rahle, dišeče … z okusom po vanilji, vmes pa koščki čokolade, ki jih naredijo še bolj posebne.

Miške brez glutena in jajc
Recept je primeren tudi za vse, ki ne smejo uživati glutena in jajc.

Miške ali ”fritule bake Marije”
Po mandarinah dišeče, rahle in enostavne za pripravo izvabijo sline tudi tistim, ki so sicer zagovorniki zdrave hrane in bog ne daj, da bi grešili. Težko se jim je upreti.

Slastne skutine miške
Posebnost skutinih mišk je ta, da skuta, ki je ena od sestavin, testo naredi voljno in okusnejše, zato se skutine miške razlikujejo od klasično pripravljenih mišk po tem, da so boljšega okusa.

Jogurtove miške z brusnicami
Pravzaprav osnoven recept za okusne miške, obogaten z vaniljo in brusnicami. Če brusnic ne marate, lahko namesto njih dodate rozine ali pa na majhne koščke narezana (ali naribana) jabolka, tudi hruške.

Bučne miške
Lahko so sladke ali slane, v vsakem primeru pa so prav posebne.

Miške
Priprava je enostavna, sestavine pa tudi.

Mini jogurtove miške
Potrebujemo le sestavine, ki jih imamo običajno doma. Preprost recept, ki se ga lahko loti vsak!

Veganske jabolčne miške
Božanske, mehke in hrustljave hkrati, z okusom po jabolkih ter cimetu. Za vse ki ne ne želijo ali smejo uživati živil živalskega izvora.

Kvašene miške brez jajc
Kvašene miške brez jajc so rahle, okusne in dišeče za povrh pa še hitro pripravljene in pečene. Tako pripravljene miške lahko uživajo tudi osebe, ki ne smejo uživati jajc.

Jogurtove miške
Še ene jogurtove miške, pripravljene iz sestavin, ki jih imamo običajno doma. Teknile bodo starim in mladim.

Miške brez jajc
Zelo enostavne miške brez jajc, s prelivom iz medu, posute s kokosovo moko.

Ocvirkova potica

Tudi ocvirkova potica, tudi: ocvirkovka, špehovka, … je nepogrešljiva za pustni čas.

Ocvirkovka
Ocvirkovko poznamo tudi pod drugimi imeni-špehovka, ocvirkova potica, ocvirkovca, … Tudi načinov priprave same ocvirkovke je več, sama pa jo pripravljam po spodnjem receptu. Ocvirkovka je značilna za različne praznike. Ponekod jo pripravljajo za Martinovo, drugje za božič, spet drugje pa za pusta.

Ocvirkova potica
Ocvirkova potica je sladko – slana potica, ki je rahla, da se kar topi v ustih in ostane nam prijeten sladko slan okus.

Mmmmmm, koliko dobrot! Le katero boste izbrali?

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor